mail@stormadvokatfirma.dk | 72 30 12 05 | Vi har åbent man-tors 8-16, fre 8-15

Børsen: Advokater vil sikre dansk brexit-forspring

Børsen: Advokater vil sikre dansk brexit-forspring

Danske virksomheder får intet ud af at afvente Brexit-forhandlingerne, men bør allerede nu undersøge deres juridiske sikkerhed efter Brexit, mener STORM Advokatfirma.

Lige nu er de politiske forhandlinger om Storbritanniens udtræden af EU i gang i Bruxelles. Samtidig arbejder danske virksomheder på højtryk for at undgå fremtidige tab efter Brexit. Det kan nemlig koste millioner af kroner i erstatningskrav, hvis virksomhederne ikke er dækket ordentlig ind, når briterne efter al sandsynlighed bygger en toldmur mellem dem selv og EU. Derfor er det vigtigt for danske virksomheder at forstå, hvor de økonomisk er udsatte i deres nuværende kontrakter på Danmarks fjerdestørste eksportmarked, skriver Børsen torsdag.

STORM Advokatfirma har ansat britiske Iain B. Taylor til at assistere danske virksomheder med at tilføje klausuler og omformulere eksisterende kontrakter, så de tager højde for den risiko, Brexit medfører.

– Der står jo ingenting i danske kontrakter, der beskytter mod store tab i forbindelse med Brexit. De fleste virksomheder er ikke forberedt på at kunne håndtere den slags, og de vil ikke kunne komme ud af deres kontrakter uden at lide store tab, siger Iain B. Taylor til Børsen. Britiske havne vil eksempelvis fremover kunne håndtere langt færre skibe, og det kan koste store forsinkelser på vareleverancer, hvis havnene engang håndterede 30 skibe om dagen, men fremover kun kan håndtere fem på grund af told og øget varekontrol, forklarer Iain B. Taylor. Infrastrukturen vil simpelthen ikke længere være gearet til hårde toldbarrierer.

Den aktuelle stilstand i forhandlingerne må ikke give anledning til passivitet blandt danske virksomheder, forklarer Iain B. Taylor til Børsen. I stedet for at afvente udfaldet af forhandlingerne kan virksomhederne skaffe sig selv et juridisk forspring ved allerede nu at give deres kontrakter et sundhedstjek.

For næsten uanset udfaldet af Brexit-arbejdet frem mod 29. marts 2019, der er sat som den sidste deadline for briternes udtræden, bliver det en ny handelssituation.

– Danske virksomheder bør holde øje med, om briterne søger at forblive tæt forbundet til EU. Det nemmeste for danske virksomheder ville være, hvis briterne gik efter “regulatory allignment”, fordi det i højere grad vil være identisk med de gældende regler, siger Iain B. Taylor til Børsen.

Kontakt os allerede i dag på telefon 72 30 12 05 hvis du ønsker juridisk rådgivning i forbindelse med din virksomheds kontrakter.