mail@stormadvokatfirma.dk | 72 30 12 05 | Vi har åbent man-tors 8-16, fre 8-15

[wpseo_breadcrumb]

Fejl og mangler ved ejendomme efter overtagelse ved køb af hus eller ejerlejlighed

Er der fejl og mangler ved din ejendom, enten efter din overtagelse vedrørende køb af ejerlejlighed eller hus, eller i forbindelse med opførelsen eller renovering af din faste ejendom, så er det vigtigt at få et overblik over sagen. Dermed kan du finde ud af, om der er en eller flere parter, som kan gøres ansvarlige og dermed hæfter for betaling af udbedringen.

Oplever du fejl og mangler ved din faste ejendom er det vigtigt at være opmærksom på, at der er forskellige regler og løsninger, alt efter om du har opdaget fejlene i forbindelse med køb af fast ejendom eller i forbindelse med nybyggeri eller renovering af din faste ejendom.

Skjulte fejl efter køb af ejendom eller ejerlejlighed

Hvis du i forbindelse med huskøb eller køb af ejerlejlighed enten ved din overtagelse eller efter indflytning opdager skjulte fejl og mangler, er det vigtigt at få klarlagt årsagen til fejlen og manglerne, samt omfanget heraf. 

En advokat med speciale i mangelsager kan hjælpe dig med at undersøge, hvorvidt sælger har et ansvar og hæfter for de skjulte fejl og mangler. Samtidig kan du undersøge om du på baggrund af den aftale I indgik ved dit køb af ejendommen kan rette et krav mod sælger, eller om der er mulighed for at rette krav mod fx ét eller flere af dine forsikringsselskaber, herunder hvis du har tegnet en ejerskifteforsikring. 

Advokaten kan også rådgive om, hvorvidt der er taget forbehold for fejl og mangler i købsaftalen, og om udbedringsomkostningerne er under en bagatelgrænse. Samtidig vil du også blive hjulpet videre med at reklamere og rette krav overfor de relevante parter i sagen, samt undersøge og sikre at eventuelle krav ikke er eller bliver forældet. 

Fejl i forbindelse med nybyggeri eller renovering

Har I opført nybyggeri eller fået renoveret jeres faste ejendom, så er det vigtigt, at I reagerer hurtigt og til de rette parter, hvis I bliver bekendt med fejl og mangler ved ejendommen.

I forbindelse med opstarten af et nybyggeri eller i forbindelse med renovering, vil I oftest have indgået aftale med én eller flere håndværkere og byggerådgivere i form af en entreprisekontrakt. Er der fejl og mangler grundet byggeriet, er det derfor vigtigt, at I er opmærksom på, hvorvidt der er bestemmelser I jeres aftale angående reklamation, eventuel forældelsesfrist eller frist for udbedring, og hvilke parter der har ansvaret.

Idet entreprisekontrakter og øvrige aftaler, i forbindelse med nybyggeri eller renovering, oftest er meget omfattende, samt indeholder en lang række vilkår, er det en god idé at søge rådgivning hos en advokat med speciale i sager om entrepriseret samt skjulte fejl og mangler. På den måde sikres det, at der rettes krav mod alle de eventuelle ansvarlige parter for de skjulte fejl og mangler.

Læs mere om de forhold I skal være opmærksomme på i forbindelse med indgåelse af aftale om køb af nybyggeri eller renovering på siden køb af projektsalg, og på siden entrepriseret.

Jeg er godt tilfreds med Storm Advokatfirma. De arbejder meget professionelt.
Hobro, Sine Høyer Christensen

Vil du ringes op?

    Skriv dit telefonnummer og tryk på telefonrøret, så kontakter vi dig.


    Eller brug nedenstående formular:

    Har du spørgsmål til din ejendom

    Få en vurdering af din boligsituation. Benyt dig af nedenstående formular eller ring til os på telefon 72 30 12 05.

    Vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.