mail@stormadvokatfirma.dk | 72 30 12 05 | Vi har åbent man-tors 8-16, fre 8-15

Forlig om boligskat: Tænk på skatten ved et senere salg af din ejendom

Forlig om boligskat: Tænk på skatten ved et senere salg af din ejendom

Tryghed og nyt og forbedret skattestop er nogle af de ting, der kommer ud af det nye forlig om boligskatten. Hos STORM Advokatfirma, siger vi, at du allerede nu skal være opmærksom på den udskudte skat.

Som ejer af en ejendom, skal du betale to former for skat – nemlig ejendomsværdiskat og grundskyld. Ejendomsværdiskatten bliver lige nu betalt over forskudsopgørelsen, mens grundskylden skal betales til din kommune.

Regeringen og et bredt flertal i Folketinget har nu indgået et forlig omkring boligskatten, og den nye aftale vedrører både ejendomsværdiskatten og grundskylden, der fremadrettet begge skal opkræves via forskudsopgørelsen.

Ifølge Skatteministeriet, skaber den nye aftale tryghed for boligejerne og består af et nyt og forbedret skattestop.

Meningen med de nye regler er, at du som boligejer får en ny og mere retvisende ejendomsvurdering i 2019.

Samtidig forventes ejendomsværdiskattesatsen nedsat fra 1,0 til 0,55%, mens grundskyldspromillen forventes at falde fra 26 til knap 16 promille.

Det er ifølge Skatteministeriet en løsning, der kommer boligejerne til gode.

Samtidig vil der også være en fordel for de boligejere, der ikke sælger deres ejendom, idet boligskatterne ikke stiger så længe, at man ejer sin bolig. Der sker nemlig en såkaldt automatisk indefrysning af stigende boligskatter. Det betyder, at hvis din ejendomsværdi stiger og medfører en skattestigning, så bliver denne stigning i skattebeløbet ”indefrosset”, og skal først betales på det tidspunkt, hvor du sælger sin ejendom – det er altså en form for udskydelse af skatten, hvilket bliver fremhævet som en fordel for boligejerne.

Det er fortsat uvist, hvorvidt det er en ulempe, når salget af ejendommen bliver aktuelt.

Hos STORM Advokatfirma råder vi dig til at være opmærksom på en evt. udskudt skat, der skal betales på et tidspunkt, hvor du gerne vil videre i livet, f.eks. til en ny bolig.

De nye og angiveligt mere retvisende ejendomsvurderinger bliver lavet i 2019, og ingen ved endnu, hvor høj ejendomsværdien bliver. Vi anbefaler, at alle boligejere løbende er opmærksomme på om der er en stigning i boligskatten, og ikke lader dette være en uforudset udgift i forbindelse med et senere salg af boligen.