mail@stormadvokatfirma.dk | 72 30 12 05 | Vi har åbent man-tors 8-16, fre 8-15

Frisører tvangslukket covid-19

Frisører og skønhedssaloner er hårdt ramt af coronakrisen

Vi nærmer os årsdagen for indførslen af de første restriktioner som følge af Covid-19. Et år senere står frisører, neglesaloner, massage- og skønhedssaloner overfor store udfordringer, da de fortsat er tvangslukket.

Pandemien viser stadig sit grimme ansigt, og sætter begrænsninger og restriktioner for os alle, men særligt for virksomhedsejerne og de liberale erhverv.

Frisører, neglesaloner, massage- og skønhedssaloner er blandt de virksomheder som fortsat er tvangslukket. Virksomhederne er gået i stå, og foreløbigt gælder påbuddet om tvangslukning til d. 5. april 2021.

Opsparingen i de mindre frisør- og skønhedssaloner er for manges vedkommende brugt op, og hjælpepakkerne dækker ikke alle de omkostninger som er forbundet med at drive en frisørsalon og lignende virksomheder. Pengene fosser ud af bankkontoen, og salonens omsætning er et rundt nul.

Overvejer mulighederne for lån

Det får mange frisører, massører og negleteknikere til at overveje mulighederne for at optage nye lån i huset, bilen eller fra familien. Sammen med forlængelsen af restriktionerne er der også gennemført en ny ordning med mulighed for optagelse af nye, rentefrie moms- og A-skattelån for små og mellemstore virksomheder. Hvis virksomheden optager nye lån, skaber det en likviditet i virksomheden, og man kan holde hovedet oven vande for en stund.

Som selvstændig frisør, negletekniker, massør eller lignende er der dog god grund til nøje at overveje, hvilke lånemuligheder, som udnyttes. Alle lån skal betales tilbage på et senere tidspunkt. Som virksomhedsejer har man pligt til at stoppe driften inden man optager gæld, som man ved, man ikke kan betale tilbage.

Skal nøglen drejes om?

Hvis virksomhedens gæld allerede er så stor, at det ikke kan forventes, at virksomheden vil overleve på den lange bane, er der god grund til at overveje at dreje nøglen om nu. Jo dybere et gældshul man får gravet, jo sværere er det at komme op igen.

For nogle frisørsaloner, neglesaloner, massører og lignende vil corornakrisen og dens efterslæb ende med at virksomheden må lukke på grund af konkurs.

Hvis din frisørsalon, neglesalon eller skønhedssalon er truet af konkurs, er det en god idé at søge professionel rådgivning. Jo tidligere du tager kontakt, jo flere muligheder er der for løsninger, så du og din familie kan få de bedste forudsætninger for at komme videre.

Vi har stor erfaring med håndtering af den slags situationer, og vi yder rådgivning til virksomheder og virksomhedsejere i økonomisk krise.

Kontakt os allerede i dag på telefon 72 30 12 05 og få handlekraftig, professionel hjælp og rådgivning.