mail@stormadvokatfirma.dk | 72 30 12 05 | Vi har åbent man-tors 8-16, fre 8-15

Valgte selv at erklære sig konkurs

Valgte selv at erklære sig konkurs

Laurids Frandsen valgte at erklære sig selv konkurs efter en lang og hård kamp for at få hverdagen til at hænge sammen. Da beslutningen var truffet, følte han en stor lettelse.

“Jeg ser flere muligheder nu. En lettelse at kunne se lys for enden af tunnelen.”

Efter mange år som landmand på gården i Ejdrup ved Nibe, fandt Laurids Frandsen sig i en situation, hvor han var nødsaget til at tage hans økonomiske liv op til overvejelse. Mulighederne for at få tilført yderligere likviditet fra hans pengeinstitut var ikke tilstede, og han fandt det vanskeligt at tjene til opretholdelse af driften.

Kampen for at overleve

Gården i Nibe har været hans hjem og arbejdsplads i en årrække, og det var derfor svært at acceptere, at hverdagen ikke længere kunne hænge sammen, og at han ikke kunne opnå det, han gerne ville. Alligevel kæmpede han til det sidste for at sikre bedriftens overlevelse.

“Man kan næsten beskrive det som at sidde på et kasino – hver gang man får én polet mere, smider man den i puljen i håbet om, at heldet vender,” forklarer Laurids Frandsen, og fortsætter: “I sidste ende mister man bare mere, end man smed i.”

En presset mand gør sommetider dumme ting i kampen for at overleve, og Laurids forklarer, at han kæmpede alt, hvad han kunne for at undgå konkursbegæring, og det gjorde det svært at se virkeligheden i øjnene. Han råder derfor andre til at stoppe kampen i tide, før man kommer ud, hvor man ikke kan bunde.

Et menneske bag firmaet

Da han besluttede sig for at erklære sig konkurs, følte han en lettelse, han ikke havde følt i lang tid. Vægten fra hans skuldre forsvandt, og han kunne nu se fremad.

STORM Advokatfirma har varetaget konkursbehandlingen af landbrugsejendommen ved Nibe. Laurids fortæller, at STORM gjorde processen smertefri, og at de guidede ham igennem al det praktiske, så han ikke skulle bekymre sig om noget. Laurids lægger især vægt på følelsen af, at der var et menneske bag firmaet, som tog hensyn til det følelsesmæssige aspekt midt i hans livs krise. Det hjalp at være tilknyttet en person, som kunne hjælpe med at forklare, hvordan det hele ville foregå.

Tid til at se fremad

Presset forsvandt, efter den hårde beslutning var taget, og Laurids Frandsen kan nu endelig se en fremtid foran sig med flere muligheder.

“Jeg håber, at kunne fortsætte min tilværelse som lønmodtager i erhvervet”, siger han, og fortsætter: “Målet er ikke at blive ejer igen – men at få en god hverdag uden så stort et pres. Jeg kan få en fremtid uden stor gæld og mulighed for at spare op til den dag, jeg forlader arbejdsmarkedet. Jeg ser flere muligheder nu”, slutter han.

Laurids ville ønske, at han havde beretninger fra andre at støtte sig op ad, da han skulle tage den hårde beslutning. Derfor er det vigtigt for ham at fortælle hans oplevelse af forløbet, så andre i samme situation kan se, at der er et liv på den anden side. For det er der, forsikrer han.

Om klienten

Laurids Frandsen