mail@stormadvokatfirma.dk | 72 30 12 05 | Vi har åbent man-tors 8-16, fre 8-15

Har du en gammel knæskade pga. dit arbejde?

Har du en gammel knæskade pga. dit arbejde?

Har du en gammel knæskade pga. dit arbejde – så har du måske mulighed for at få erstatning, selvom din sag tidligere er afvist.

Arbejdsmarkedets Erhvervssikring har ændret kravene for anerkendelse af slidgigt i knæled som en erhvervssygdom.

Tidligere har det været et krav for anerkendelse, at den skadelidte havde udført knæliggende og/eller hugsiddende arbejde i en nogenlunde sammenhængende periode på 20-25 år. Det knæliggende/hugsiddende arbejde skulle være udført i mindst halvdelen af arbejdsdagen.

Anerkendelseskravene er blevet drøftet i Erhvervssygdomsudvalget, og Arbejdsmarkedets Erhvervssikring har besluttet, at ændre kravene for anerkendelse.

Det vil nu også være muligt at få anerkendt slidgigt i knæled, hvis den skadelidte har udført knæliggende/hugsiddende arbejde stort set hele arbejdsdagen i en nogenlunde sammenhængende periode på 10 år. Desuden vil der kunne ske anerkendelse, såfremt den skadelidte har udført knæliggende og/eller hugsiddende arbejde i tre fjerdedele af arbejdstiden svarende til 5-6 timer dagligt. I dette tilfælde skal der have været tale om en arbejdsmæssig belastning på mindst 13 år.

Arbejdsmarkedets Erhvervssikring oplyser desuden, at et flertal i Erhvervssygdomsudvalget vurderede, at der vil kunne ske anerkendelse, hvis den skadelidte har udført knæliggende og/eller hugsiddende arbejde i en nogenlunde sammenhængende periode på 40 år svarende til én fjerdedel af arbejdstiden (mindst 2 timer dagligt). Det vil dog ikke være muligt at få anerkendt slidgigt i knæled som en erhvervssygdom, hvis den daglige belastningsperiode er mindre end 2 timer.

Ændringerne i kravene til anerkendelse betyder, at der kan være grundlag for at søge en tidligere afvist sag genoptaget.

Hvis du har spørgsmål til din arbejdsskadesag, er du velkommen til at kontakte STORM Advokatfirma på telefon 72301205 eller pr. mail på mail@stormadvokatfirma.dk.