mail@stormadvokatfirma.dk | 72 30 12 05 | Vi har åbent man-tors 8-16, fre 8-15

Nødvendigt med omstilling

Nødvendigt med omstilling

STORM Advokatfirma etablerer nu et Advisory Board med de to kendte erhvervsprofiler Mikael Vest og Michael Kaalund som medlemmer. Advokatfirmaet skal blive bedre til at imødekomme den omstilling, der allerede er i fuld gang, lyder forklaringen.

Det går godt hos STORM Advokatfirma med hovedsæde i Aalborg. Antallet af klienter og antallet af medarbejdere stiger, og det unge advokatfirma har succes med at gå nye veje inden for en branche, der er udfordret på grund af nye digitale muligheder:

– Advokatbranchen står over for nogle ret massive forandringer. Digitale tjenester kommer til at erstatte en del af advokatens arbejde, og samtidig er branchen under pres fra andre sektorer. Derfor er det nødvendigt at gå nye veje og lære af andre brancher, som allerede har omstillet sig, forklarer administrerende partner og advokat Rune Hyllested.

Han har sammen med de to øvrige partnere i STORM Advokatfirma, Shapol Nejad og Jens Axel Kruchov, netop etableret et Advisory Board, der skal gøre virksomheden klar til næste vækstskridt.

Ifølge lovgivningen må advokatvirksomheder ikke have eksterne bestyrelsesmedlemmer, og derfor er et Advisory Board et gyldigt alternativ. Det nye Advisory Board vil dog ifølge Rune Hyllested i mange sammenhænge kunne bidrage med input som en bestyrelse:

– Vi har i partnerkredsen identificeret nogle områder, hvor vi som advokater med fordel kan blive inspireret udefra. Det handler om det strategiske afsæt for at løfte os fra et niveau til det næste, og det handler om en langsigtet økonomisk investeringsplan, fortsætter han.

Formand for det nye Advisory Board bliver strategisk rådgiver og partner Mikael Vest fra Vinderstrategi A/S og forfatter til Danmarks bedst sælgende strategibog ”Strategi i vindervirksomheder”. Mikael Vest har mange års erfaring med at rådgive om vækststrategi og –eksekvering og sidder i dag i en lang række bestyrelser. Han har i flere år fungeret som rådgiver for STORM Advokatfirma og ser et stort potentiale i at være med til at disrupte advokatbranchen:

– STORM Advokatfirma har den helt rigtige platform at vækste ud fra. Det er en forholdsvis ung advokatvirksomhed, der er præget af moderne tænkende advokater og et dynamisk team som gerne vil udvikle sig. Virksomheden har fremtiden foran sig, siger han og fortsætter: – Det nye Advisory board vil i praksis kunne bidrage som en bestyrelse med en effektiv struktur og opfølgning samt en tæt kontakt mellem mig som formand og Rune som direktør. Dog er det vigtigste konstant at udfordre ambitionsniveauet og være med til at drive en vækstcase. Vi skal med andre ord konstant spille hinanden bedre, og vi er allerede gået i gang med at forme en ny, ambitiøs vinderstrategi.

Udover Mikael Vest og de tre partnere bliver Michael Kaalund også medlem af STORMs Advisory board. Michael Kaalund skal først og fremmest bidrage med sin viden og erfaring med økonomi og IT:

– Der sker i øjeblikket en hidtil uset professionalisering i en lang række brancher. Både kompleksiteten og presset udefra vokser og vokser, og det er en af grundene til, at professionelle bestyrelser og Advisory Boards vinder stigende indpas i erhvervslivet. Og her halter advokatbranchen altså bagefter. Reglen om, at advokatvirksomheder ikke må have bestyrelser med eksterne medlemmer er naturligvis en hæmsko, men det betyder jo ikke, at man ikke kan få hjælp og inspiration udefra, pointerer han.

Michael Kaalund er til daglig Økonomidirektør hos Haarslev Industries og besidder flere bestyrelsesposter. Han skal først og fremmest bidrage med sin finansielle viden, men har også god erfaring med digitale forandringsprocesser:

– STORM Advokatfirma har formået at skabe succes via sin fremsynede og modige tilgang til et ellers konservativt fag, og jeg går ind i arbejdet med en forventning om, at vi ved fælles hjælp kan nå endnu længere. Fremtiden tilhører de virksomheder, der har skalerbare processer og teknologier, og hvis du ikke er agil, så bliver du hurtigt overhalet af andre virksomheder, der er det, fortsætter han.

Det nye Advisory Board har netop afholdt sit stiftende møde.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

  • Administrerende partner og advokat Rune Hyllested, Storm Advokatfirma, tlf. dir. 2222 5524 og rh@stormadvokatfirma.dk
  • Strategisk rådgiver og partner Mikael Vest, Vinderstrategi A/S, tlf. dir. 2160 9031 og vest@vinderstrategi.dk
  • CFO & Vice President Michael Kaalund, Haarslev Industries A/S, tlf. dir. 3055 0414 og kaalund@haarslev.com