mail@stormadvokatfirma.dk | 72 30 12 05 | Vi har åbent man-tors 8-16, fre 8-15

Tilbagebetaling til patienter - Patienterstatning

Patienter skal have lov til at beholde deres erstatning

Har du som patient været ude for en fejlbehandling, kan du på nuværende tidspunkt blive bedt om at betale en evt. erstatning tilbage fra Patienterstatningen.

Fejlbehandlede patienter risikerer tilbagebetalingskrav, hvis der sker ændringer i afgørelsen fra Patienterstatningen

Som patient kan man havne i denne særdeles uheldige situation, hvis regionen vælger at anke afgørelsen, og det efterfølgende fører til ændring. Regionerne spekulerer i dag ofte i anke af Patienterstatningens afgørelser.

Fører anken til ændring, kan det nemlig medføre en årlig besparelse på mange millioner kroner i form af tilbagebetalingskrav mod de fejlbehandlede.
De fejlbehandlede kan således risikere at blive mødt med store tilbagebetalingskrav, selvom de har modtaget erstatningen i god tro. Det kan især blive problematisk for de personer, som allerede har brugt nogen af pengene, fordi de har stolet på afgørelsen fra Patienterstatningen.

Mulig lovændring i Folketinget vedrørende tilbagebetaling

Dette problem har længe været under stor politisk bevågenhed. Både i Folketinget og i regionerne lægger man således op til at ændre den hidtidige praksis med tilbagebetaling. De fejlbehandlede kan på den måde få lov til at beholde erstatningen.

Hos STORM Advokatfirma er vi særdeles positive over for den mulige lovændring. Vi oplever mange klienter, som er fortvivlede over, at de har modtaget et tilbagebetalingskrav fra regionerne.

Står du selv i en lignende situation, er du altid velkommen til at kontakte os for at få en gratis og uforpligtende vurdering af din sag.