mail@stormadvokatfirma.dk | 72 30 12 05 | Vi har åbent man-tors 8-16, fre 8-15

Særordningen for veteraner og andre udsendte statsansatte og deres efterladte

Særordningen for veteraner og andre udsendte statsansatte og deres efterladte

Folketinget har den 25. marts 2014 vedtaget en ny lov om erstatning og godtgørelse til tidligere udsendte soldater og andre statsansatte med sent diagnosticeret posttraumatisk belastningsreaktion (PTSD).

Særordningen

Loven har nu gjort det muligt for veteraner og statsansatte, der har været udstationeret, og vender hjem til Danmark, at få anerkendt PTSD som en arbejdsskade, på trods af at sygdomsdebut indtræder senere end 6 måneder efter endt udstationering. Omfattet af loven er alle tidligere udsendte veteraner og statsansatte, der har fået en for sent PTSD diagnose, og på baggrund af dette har fået afvist sin sag som en arbejdsskade med begrundelsen om, at sygdomsdebut ikke er indtrådt indenfor 6 måneder.

Forældelse

ptsd-veteransEn vigtig og væsentlig ændring der er sket i forhold til området er, at disse sager aldrig forældes. Dette er en stor lempelse for de tilskadekomne og deres efterladte, da det nu er muligt for enhver tilskadekommen, der har PTSD at få erstatning, hvis de øvrige krav er opfyldt.

Har du tidligere fået afvist din arbejdsskadessag med begrundelsen ”for sent diagnosticeret posttraumatisk belastningsreaktion”, opfordrer vi dig til at tage kontakt til os til en gratis drøftelse af din sag.