mail@stormadvokatfirma.dk | 72 30 12 05 | Vi har åbent man-tors 8-16, fre 8-15
STORM > Nyheder > Interne nyheder > Udpeget til at varetage sager om flytning uden samtykke

Udpeget til at varetage sager om flytning uden samtykke

Familieretshuset har udpeget Advokat (L), Kristian Regnar Pedersen til at varetage borgernes interesser i sager, der handler om magtanvendelser og andre indgreb i selvbestemmelsesretten over for voksne.

Hvis en kommune vurderer, at en voksen borger, for ikke at blive omsorgssvigtet, skal flyttes til en særligt botilbud, kræver det et samtykke. Der gælder særlige regler, hvis den pågældende borger ikke er i stand til selv at samtykke til en flytning, eller hvis pågældende protesterer mod flytningen. Dette samme gælder hvis kommunalbestyrelsen vil tilbageholde en person i dennes bolig.

I den forbindelse har Familieretshuset udpeget en gruppe advokater, der skal varetage borgerens interesser. Advokat (L) hos STORM Advokatfirma, Kristian Regnar Pedersen er netop blevet en del af denne gruppe.

– Jeg glad for at Familieretshuset har peget på mig. I vores familieretsafdeling har vi stor erfaring med at varetage udsatte borgeres interesser. Derfor passer denne udpegning fint ind i vores strategi, siger Kristian Regnar Pedersen.

Det er Familieretshuset eller kommunen som retter henvendelse til advokaten, hvis der kommer en sag om flytning uden samtykke. Det kan du læse mere om her

Du er altid velkommen til at kontakte vores familieretsafdeling på telefon 72 30 12 05. Den første, indledende vurdering af din sag er altid gratis.