mail@stormadvokatfirma.dk | 72 30 12 05 | Vi har åbent man-tors 8-16, fre 8-15

erstatning skade ferie

Der er hjælp at hente, hvis kør selv-ferien ender i uheld

Det er ikke det sjoveste at tænke på, når ferien nærmer sig. Tankerne er fokuseret på varmere himmelstrøg og lækre campingpladser. Men har du styr på hvad der sker, hvis uheldet er ude på kør selv-ferien? Få gode råd her.

Når først bilen er pakket og turen går sydpå, bruger du nok ikke meget tid på at tænke over, hvad der sker, hvis du bliver involveret i en trafikulykke og kommer til skade i udlandet. Det skal du heller ikke, men blot have disse gode råd in mente, når du kører afsted.

Vær opmærksom på, at du som udgangspunkt har ret til vejhjælp i udlandet, hvis du har en almindelig kaskoforsikring på din bil. 

Hvis den anden part er skyld i ulykken

Er ulykken sket i et EU-land, Norge, Island, Schweiz eller Lichtenstein, kan du kontakte Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring (DFIM). Her kan man oplyse dig om, hvem der repræsenterer ansvarsforsikringsselskabet i Danmark. Herefter kan sagen behandles ved det danske forsikringsselskab.

Selvom sagen behandles af et dansk selskab, kan den alligevel nemt blive kompliceret. Det er nemlig reglerne i det land, hvor ulykken sker, der er gældende. Derfor er det en god idé at søge professionel bistand.

– Har du været involveret i en ulykke, er det altid vigtigt, at du sikrer dig dokumentation. Har du mulighed for det, bør du få oplysninger om den anden parts navn, adresse, forsikringsselskab og registreringsnummer, ligesom bør du bør notere oplysninger på evt. vidner, siger advokat og partner i STORM Advokatfirma, Shapol N. Enggaard.

Du bør også sørge for, at ulykken anmeldes til det lokale politi. I den forbindelse skal du være opmærksom på, om der bliver optaget en politirapport. Rapporten vil senere kunne bruges som dokumentation for ulykken.

Det er vigtigt, at du straks søger læge, så alle dine skader bliver skrevet ned.

Hvis du bliver påkørt af et udenlandsk køretøj i Danmark

Sker ulykken i Danmark og den anden part er fører af et udenlandsk køretøj, skal du tilsvarende henvende dig til DFIM. Her kan man igen oplyse dig om, hvilket dansk forsikringsselskab, du skal tage kontakt til.

Har det udenlandske forsikringsselskab ikke en dansk repræsentant, vil DFIM selv behandle sagen.

Du skal selvfølgelig huske, at anmelde sagen til dit eget forsikringsselskab, hvis du har en kaskoforsikring, ligesom det fortsat er vigtigt at sikre dokumentation.

Har du brug for yderligere oplysninger, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon 72 30 12 05, for at høre nærmere. Vi er klar med en gratis og uforpligtende vurdering af din sag, hvis uheldet skulle være ude.