mail@stormadvokatfirma.dk | 72 30 12 05 | Vi har åbent man-tors 8-16, fre 8-15

restaurant nedlukning krise

6 råd til at få din restaurant ud af krisen

Efter mange måneder med nedlukninger og restriktioner er restaurationsbranchen én af de brancher, som har mærket de økonomiske konsekvenser af COVID-19 hårdest.

Ulemperne og generne er mange for dig som restaurationsejer, men særligt i krisetider er der grund til at overveje, om virksomheden kan justeres og oprustes, så grundstenen for et godt resultat i 2021 er lagt.

Vi oplever ofte, at virksomhedsejere først for sent indser realiteterne. Det er aldrig nogen forretningsmæssig god idé at stikke hoved i busken. Vi anbefaler, at du gør dig klart, om din restaurant udnytter sit fulde potentiale i den aktuelle situation. Hvis ikke, så er det et godt tidspunkt at rå rettet op på det, inden restauranten igen kan holde åbent.

Jan Laursen, direktør og medejer af Bone’s

Jan Laursen fortæller her hvordan han og restaurantkæden Bone’s har oplevet 2020 og hvad forventningerne er til 2021.

6 råd til at få din restaurant stærkere ud af COVID-19 krisen:

Optimale lokaler

Efterse restaurantens lokaler med et kritisk blik. Aktuelt bliver der flere og flere ledige erhvervslejemål efterhånden som forretningsdrivende må dreje nøglen om som følge af COVID-19. Gode lokaler med god beliggenhed har stor værdi for en restaurant. Hvis du allerede har gode lokaler, så er det vigtigt at holde fast i dem. Hvis de nuværende lokaler ikke er optimale, er det måske på tide at flyttet til bedre lokaler.

Tidssvarende husleje

Gennemgå din lejeaftale for restaurantens lokaler og undersøg om huslejen er tidssvarende. Hvis ikke, er der god grund til at indgå i vilkårsforhandling med udlejer. I krisetider ønsker de fleste udlejere at fastholde gode lejere i lejemålet, og det er et godt udgangspunkt for en forhandling af huslejen.

Se på ansættelseskontrakter

Gennemgå dine ansættelseskontrakter. Måske er det på tide at ansættelsesvilkårene justeres, så de bliver tidssvarende og tilpasses restaurantens aktuelle ståsted.

Behov for partner eller investor

Undersøg om restaurantens fremtidige drift og vækst sikres bedre ved overdragelse af hele eller dele af virksomheden. Det kan være, at tiden er moden til, at du skal have en forretningspartner. Det kan også være, at restauranten har brug for en investor, som kan bidrage med kapital, der kan udnyttes til f.eks. markedsføring og vækst.

Henstandsaftaler

Hvis der er likviditetsmæssige udfordringer er det en god idé at opsøge mulighederne for en henstandsaftale med b.la. bank og udlejer.

Akkordaftaler

Hvis restaurantens gældsforpligtelser på kort eller lang sigt står i vejen for virksomhedens drift, vækst og udvikling, da anbefales det at undersøge mulighederne for akkordaftaler med banken og andre større kreditorer. En akkordaftale kan også laves som en del af en aftale med en ny investor.

Vi hjælper virksomheder med at se muligheder og finde løsninger på udfordringer. Kontakt os for en drøftelse om, hvad vi kan gøre for din virksomhed.

Skrevet af