M&A - Virksomhedsoverdragelse

M&A - Virksomhedsoverdragelse

Virksomhedsoverdragelse

Definitionen af en virksomhedsoverdragelse kan variere alt efter hvilken lov og regler der anvendes, eller de konkrete omstændigheder i den enkelte sag. Det er mere meningsfyldt, at vurdere overdragelse som et begreb i forhold til hvordan det bruges i det praktiske erhvervsliv.

Begrebet ”virksomhedsoverdragelse” dækker over en bred vifte af transaktioner med virksomheden i fokus. Opkøb af virksomhed, køb af firma, salg af firma, virksomhedshandel, er alle udtryk, som hører under begrebet ”virksomhedsoverdragelse”. Der er ganske enkelt tale om transaktionen hvor en virksomhed (uanset selskabsformen) skifter ejer fra sælger til køber.

STORM Advokatfirma rådgiver såvel købere som sælgere i forbindelse med køb og salg af virksomheder. Vi bistår med alle typer virksomhedsoverdragelser – uanset om der er tale om et almindeligt salg af virksomhed, eller en anden form for overdragelse.

Vi anbefaler at du altid konsulterer en professionel rådgiver så tidligt i processen som muligt. Derved kan du opnå en tidlig og procesbesparende drøftelse omkring blandt andet fremgangsmåden og rådgivning vedrørende aftalestruktur.

Et typisk aftaleforløb indeholder fem faser:

Gør klar til salg af virksomhed, identificer køber og præsenter tilstrækkelig information

Få styr på aftalevilkår, aftaledokumenter og aftalestruktur til forhandlingsforløb

Afdæk og reducer risici ved køb af virksomhed med due-diligence undersøgelse

Indled forhandling, og indgå betinget transaktionsaftale

Gennemfør virksomhedsoverdragelse, og implementer aftalens betingelser

I hele processen sørger vi for at overskueliggøre, effektivisere og koordinere transaktionsforløbet for at bringe dig sikkert i mål. Et tæt samarbejde med virksomheden, ledelsen og dens ejere er af stor betydning for, at det bliver et vellykket salg for alle parter.

Virksomhedssalg

For dig som ønsker et salg af virksomhed ved advokat, er der er flere fordele ved at tage den indledende drøftelse tidligst muligt i forløbet, også selvom du endnu ikke har en konkret opgave. En advokat specialiseret i virksomhedsoverdragelse kender forløbet, og kan hjælpe dig med at planlægge det optimale forløb. Dette gælder uanset om du allerede har sat dit firma til salg eller kun er i gang med forberedelse af salg af virksomhed.

Derudover bør sælger have fokus på en juridisk gennemgang og eventuel forhandlinger af virksomhedsoverdragelsens kontrakter, de skattemæssige forhold ved salget, salgssummen, samt overdrageligheden af virksomhedens medarbejdere og kontrakter med samarbejdspartnere. Der vil typisk også være en forhandling om sælgers eventuelle konkurrence begrænsning i en periode efter salget.

Køb af virksomhed

For dig som ønsker at købe en virksomhed er det vigtigt at konsultere en professionel og få rådgivning ved køb af virksomhed før der udveksles fortrolige oplysninger eller underskrives bindende dokumenter.

Køber bør have et særligt fokus på due diligence processen, prisen, samt overdrageligheden af virksomhedens vigtigste aktiver – uanset om disse er i form af fysiske aktiver, rettigheder, medarbejdere eller andet. Det er også relevant at sikre de korrekte skatteforbehold, samt hvorledes den nye virksomhed skal placeres i købers selskabsstruktur.

Del dine tanker med os om virksomhedskøb eller virksomhedssalg, og hør hvordan vi hjælper dig igennem de fem faser i aftaleforløbet for at bringe dig sikkert i mål med en succesfuld virksomhedstransaktion.

Christian Bay Nielsen

Gå på opdagelse i vores vidensunivers

Læs flere

Dine specialister i M&A, Mergers & Acquisitions

25+ dygtige kollegaer
Mød hele holdet
Ring 8.00 - 16.00
+45 72 30 12 05
Eller skriv til os 24/7
mail@stormadvokatfirma.dk

Skal vi drøfte din sag?

Du er altid velkommen til at henvende dig til os og få  en indledende drøftelse af din sag. Vi har stor erfaring i at analysere situationen og give dig råd om, hvad der er bedst at gøre.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Christian Bay Nielsen
Ring 8.00 - 16.00
+45 72 30 12 05
Eller skriv til os 24/7
mail@stormadvokatfirma.dk
cross