Hvad er et datarum?

Når to parter handler en virksomhed vil der undertiden være behov for at dele og udveksle en vis mængde oplysninger og dokumenter. Dette behov imødekommes med et datarum.

I dag opretter de fleste parter et virtuelt datarum, hvilket er en online og digital mappe, hvor de relevante dokumenter kan gemmes i. Parterne kan altså logge ind i det virtuelle datarum fra hver deres adresse og se dokumenterne.

I de fleste tilfælde kommer datarum software også med stor fleksibilitet, f.eks. mulighed for at indstille hvem der må uploade nye dokumenter, hvem der må downloade, og hvem der må printe fra data-rummet.

Vi har stor erfaring med brugen af datarum i forbindelse med f.eks. virksomhedsoverdragelser

Kontakt en af vores erfarne M&A advokater

Hvornår bør man bruge et datarum?

Et datarum er oplagt i alle situationer, hvor parterne har behov for at udveksle dokumenter og efterfølgende dokumentere hvilke dokumenter, der er blevet udvekslet, eller hvis der er en stor mængde data, som skal struktureres for at skabe overskuelighed.

Det vil typisk være tilfældet i større transaktioner, som f.eks. virksomhedsoverdragelser, men også handler med f.eks. fast ejendom kan med fordel benytte datarum, hvis den handlede ejendom kommer med tilpas omfattende salgsmateriale.

Det er særligt oplagt at bruge datarum ved salg, herunder særligt at bruge datarum i due diligence i forbindelse med hel eller delvis virksomhedsoverdragelse.

Endelig har datarummet den fordel, at det kan uddelegeres hvem der leverer de enkelte oplysninger. I overdragelsen af f.eks. et projektbyggeri i en holdingselskabskonstruktion, kan advokaten bidrage med de juridiske dokumenter, sælger kan bidrage med projektmaterialer, tegningsmaterialer, relevant korrespondance med eventuelle entreprenører mv., mens revisor kan bidrage med regnskabsmaterialer, herunder mellembalancer. Således undgås det, at advokaten bliver en forsinkende og fordyrende flaskehals for handlens gennemførsel.

Hos STORM Advokatfirma står vi gerne til rådighed for en uforpligtende drøftelse om brugen af eller inspiration til datarum og rådgivning i forbindelse hermed.

Dine specialister i datarum

25+ dygtige kollegaer
Mød hele holdet
Ring 8.00 - 16.00
+45 72 30 12 05
Eller skriv til os 24/7
mail@stormadvokatfirma.dk

Ønsker du at drøfte en sag?

Det er altid uforpligtende at henvende sig til os og få foretaget en indledende drøftelse af din sag. Vi har stor erfaring i at analysere situationen og give dig råd om, hvad der er bedst at gøre.

  Christian Bay Nielsen
  Ring 8.00 - 16.00
  +45 72 30 12 05
  Eller skriv til os 24/7
  mail@stormadvokatfirma.dk
  Copyright © 2024 STORM Advokatfirma P/S
  magnifiercross