Særeje og fælleseje

Som ægtefæller bør man kende reglerne for deling af formue ved eventuel separation, skilsmisse eller i tilfælde af dødsfald. På den måde kan I sikre, at begge parter bliver rimeligt stillet, ligesom I kan få klarhed over, hvordan I sikrer hinanden bedst muligt i tilfælde af dødsfald.

Advokat til særeje og fælles fælleseje. 

Står du og skal giftes eller går du med overvejelserne omkring at få oprettet et testamente er det en god ide at sætte sig godt ind i reglerne omkring særeje og fælleseje. 

Vi anbefaler altid, at du sørger rådgivning hos en erfaren familieadvokat, der kan hjælpe dig med at få oprettet de dokumenter, der opfylder dine behov. Vores familieadvokater er specialister i ægtepagter og testementer, hvilket sikrer dig at alle dine ønsker og krav bliver opfyldt og skræddersyet til netop dig og din situation. 

Hvad betyder fælleseje og særeje?

Når man er gift, er lovens udgangspunkt, at alt, hvad man som ægtefæller ejer på tidspunktet for ægteskabets indgåelse eller senere erhverver i delingsformuen, skal deles lige i tilfælde af skilsmisse eller separation. 

Delingsformuen, som skal indgå i bodelingen, kaldtes tidligere for fælleseje

Ved særeje gælder det derimod, at formuen ikke indgår i delingen i tilfælde af, at man går hvert til sit.

Visse personlige rettigheder indgår efter loven ikke i delingsformuen og skal ikke deles ved separation eller skilsmisse. Dette gælder f.eks. beløb modtaget som personskadeerstatning, som ikke indgår i en bodeling under forudsætning af, at beløbet er holdt adskilt fra øvrig formue og ikke er forbrugt.

Pensionsopsparinger indgår som udgangspunkt heller ikke i delingsformuen, medmindre der er tale om en ekstra opsparing, som er opsparet af midler fra delingsformuen. 

Hvis I ønsker at dele jeres pensionsordninger i tilfælde af separation eller skilsmisse, kan I lave en aftale herom. Dette skal ske ved oprettelse af en ægtepagt.

Mere om særeje og fælleseje

Gå på opdagelse i vores vidensunivers

Læs flere

Ønsker du at drøfte en sag?

Det er altid uforpligtende at henvende sig til os og få foretaget en indledende drøftelse af din sag. Vi har stor erfaring i at analysere situationen og give dig råd om, hvad der er bedst at gøre.

  Lene Marie Braad
  Ring 8.00 - 16.00
  +45 72 30 12 05
  Eller skriv til os 24/7
  mail@stormadvokatfirma.dk
  Copyright © 2024 STORM Advokatfirma P/S
  magnifiercross