Håbløshedstidspunkt

Mange virksomhedsejere og ledere ser ind i store økonomiske problemer. Det er i den forbindelse centralt at vide hvor langt man kan gå, og hvornår man kan være nødt til at smide håndklædet i ringen.

Det korte svar er, at man senest skal stoppe når en fremtidig drift er håbløs. Er din virksomhed nødlidende, er det vigtigt at du er opmærksom på begrebet ”håbløshedstidspunktet”.

Aktuelt: Tilbagebetaling af momslån: Hvad gør du?

Står du overfor håbløshedstidspunktet, bør du kontakte en erfaren insolvens advokat til at hjælpe dig på rette vej. Jo før du kontakter en advokat jo større er dine muligheder for at undgå håbløshedstidspunktet, og få virksomheden på rette spor.

Du kan ringe alle ugens dage direkte til advokat Rune Hyllested22 22 55 24 kl. 7 – 22. Samtalen er fortrolig og koster ikke noget.

Hvornår er håbløshedstidspunktet?

Håbløshedstidspunktet er det tidspunkt, hvor ledelsen indser eller burde indse, at en videreførelse af virksomhedens drift ikke er mulig uden at det vil give yderligere tab for kreditorerne. Man skal altså stoppe virksomhedsdriften inden det tidspunkt hvor man påtager sig gæld, som man ved, ikke kan betales.

Er det realistisk at redde selskabet?

Så længe der er en realistisk mulighed for, at virksomheden, der nu er i økonomiske vanskeligheder, kan reddes, vil den ledelse, der søger at bringe virksomheden på ret køl, kunne agere uden at komme i karambolage med håbløshedstidspunktet. Det forhold, at der er tab medfører ikke i sig selv at håbløshedstidspunktet er overskredet med muligt erstatningsansvar til følge.

Muligt erstatningsansvar og konkurskarantæne ved fortsat virksomhedsdrift

Den ledelse som fortsætter virksomhedsdriften efter det står klart, eller burde stå klart, at en videreførelse af virksomhedens vil give tab for kreditorerne, kan ifalde et erstatningsansvar og konkurskarantæne. Det er vigtigt at nævne at ledelsen har et rum til at søge at rede virksomheden og at det kræver en nøje og konkret vurdering af, hvornår en virksomhed krydser det punkt hvor den forsatte drift er håbløs.

Vi yder rådgivning om alle de aspekter og muligheder der er for virksomheder der befinder sig i modvind.

Er din virksomhed nødlidende? Kontakt os allerede i dag på telefon 72 30 12 05 og få handlekraftig, professionel hjælp og rådgivning.

Gå på opdagelse i vores vidensunivers

Læs flere

Dine specialister i håbløshedstidspunktet

25+ dygtige kollegaer
Mød hele holdet
Ring 8.00 - 16.00
+45 72 30 12 05
Eller skriv til os 24/7
mail@stormadvokatfirma.dk

Ønsker du at drøfte en sag?

Det er altid uforpligtende at henvende sig til os og få foretaget en indledende drøftelse af din sag. Vi har stor erfaring i at analysere situationen og give dig råd om, hvad der er bedst at gøre.

  Ring 8.00 - 16.00
  +45 72 30 12 05
  Eller skriv til os 24/7
  mail@stormadvokatfirma.dk
  Rune Hyllested
  Advokat (L), Partner, CEO
  Copyright © 2023 STORM Advokatfirma P/S
  magnifiercross