Store følelser på spil for konkursramte landmænd

23. januar 2018
2 minutters læsetid

Når en landmand går konkurs er det ofte et livsværk, der må forlades. Det kan være en voldsom oplevelse. Hos STORM Advokatfirma gør man en dyd ud af, at konkursbehandlingen for den enkelte landmand bliver så nænsom, som muligt.

STORM Advokatfirma er erfarne kuratorer inden for landbrugskonkurser, hvor det handler om at varetage kreditorernes interesser. Men, hos advokatfirmaet kender man også til de værdier og følelser, der er på spil for den enkelte landmand.

Landmand Poul Pedersen fra Jerslev i Vendsyssel måtte i juli 2016 begære sig konkurs. Advokat (L) og CEO i STORM Advokatfirma, Rune Hyllested blev udpeget som kurator.

– Det er bestemt ikke sjovt, at gå konkurs. Men når nu det skulle være, synes jeg at STORM Advokatfirma var meget professionelle og samtidig meget menneskelige, siger Poul Pedersen om forløbet.

Han var under konkursbehandlingen ansat på gården og er i dag glad for den måde, han blev behandlet på af STORM Advokatfirma.

– De var gode ved os, stolede på os og så var de nemme at arbejde for, siger han.

Thomas Mortensen drev en ejendom med produktion af smågrise og markbrug ved Hals i Nordjylland, men måtte se sig nødsaget til at dreje nøglen om og opgive drømmen. STORM Advokatfirma stod for konkursbehandlingen af Thomas Mortensens ejendom.

– Storms rolle i forløbet har været stor, og de var til meget stor hjælp. Ord som ærlighed og åbenhed er gennemgående, og de var mere end villige til at besvare de mange spørgsmål, der pressede sig på i den svære tid. Følelserne sidder bare uden på tøjet i sådan en situation, sagde Thomas Mortensen efterfølgende.

Thomas Fruergaard drev sin families ejendom med malkekvæg ved Højslev nordøst for Skive, men måtte se realiteterne i øjnene og gå konkurs. Også her stod STORM Advokatfirma for konkursbehandlingen af ejendommen. Mens konkursbehandlingen stod på blev Thomas Fruergaard og en medhjælper ansat til at sikre den mest optimale drift af mark og stald.

– Det var en lettelse at overlade det praktiske til Storm. Det er jo verdens bedste arbejde, når det går godt. Når det går skidt, kan man tage sig selv i at stå og tude klokken 4 om morgenen. Hele processen har været en følelsesmæssig rutsjebane, sagde han efterfølgende.

STORM Advokatfirma gør altid, hvad der er muligt, for at processen for den konkursramte landmand forløber så smertefrit som muligt, velvidende at det er en hård proces, uanset hvor godt man er forberedt.

Er din bedrift trængt og lukningstruet kan vi hjælpe dig. Du kan læse mere her og kontakte os på telefon 72 30 12 05.

Vil du vide mere om emnet, kontakt mig.

Du er altid velkommen til at henvende dig til os og få  en indledende drøftelse af din sag. Vi har stor erfaring i at analysere situationen og give dig råd om, hvad der er bedst at gøre.

  Ring 8.00 - 16.00
  +45 72 30 12 05
  Eller skriv til os 24/7
  mail@stormadvokatfirma.dk
  Rune Hyllested
  Rune Hyllested
  Advokat (L), Partner, CEO
  cross