Advokat til tinglysning

Advokat til tinglysning

Hvad er tinglysning?

Navnet tinglysning er sammensætningen mellem tinge, som betyder lovgivende forsamlinger, og lysning, som betyder bekendtgørelse. Det var derfor indledningsvist bekendtgørelser af love, lån og rettigheder. I dag er det kun bekendtgørelser af lån og rettigheder, som enhver ejer er forpligtet til at nedskrive på den digitale hjemmeside.

Tinglysning er derfor opgørelsen og offentliggørelsen af ejerforhold (også kendt som skøder), sikkerhedsstillelse i blandt andet fast ejendom (pantebreve) samt offentlige og private rettigheder tilegnet ejendommen/grunden eksempelvis fredninger (servitutter). Alle disse data gemmes i Tingbogen, som alle danskere kan tilgå på hjemmesiden: www.tinglysning.dk. Her kan du slå de fleste faste ejendomme op i Danmark og finde frem til, hvem der ejer dem.

Tinglysningssystemet er et digitalt system fyldt med data omkring rettigheder indenfor fire områder: fast ejendom, andelsbolig, biler og personer/virksomheder. Tinglysning kendes dog hovedsageligt i forbindelse med bolighandel, hvor et realkreditlån tinglyses. For at kunne håndhæve rettighed over en fast ejendom (f.eks. ejerskab) er det påkrævet, at rettighederne er korrekt registreret i Tingbogen.

Digital tinglysning

Danmark var det første land i verden som gjorde tinglysning digital. Dette skete i september 2009, og selvom vi var hurtigt ude med en digital løsning, så kan hjemmesiden stadig være svær at gennemskue. Det kan derfor være en god idé at få kvalificeret hjælp.

Hos Storm Advokatfirma har vi advokater med speciale inden for fast ejendom, som står klar til at hjælpe dig. På denne måde er du helt sikker på, at overdragelsen sker på rette vis, og at din rettighed er sikret. Efter en samtale med din advokat er du bedre stillet økonomisk, og din bekymring vil være fjernet.

Vi står ligeledes til rådighed, hvis du ønsker hjælp til en refusionsopgørelse, så der sker den korrekte fordeling af udgifter til ejendommen. Du finder vores kontaktoplysninger herunder.

Gå på opdagelse i vores vidensunivers

Læs flere

Skal vi drøfte din sag?

Du er altid velkommen til at henvende dig til os og få  en indledende drøftelse af din sag. Vi har stor erfaring i at analysere situationen og give dig råd om, hvad der er bedst at gøre.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Andreas Darwin Madsen
Ring 8.00 - 16.00
+45 72 30 12 05
Eller skriv til os 24/7
mail@stormadvokatfirma.dk
cross