Huseftersyn: Er tilstandsrapport og elinstallationsrapport gyldige?

4. marts 2022
2 minutters læsetid
hvorfor tilstandsrapport

Ved køb og salg af villa støder du på begrebet huseftersyn. Her skal du være opmærksom på om tilstandsrapport og elinstallationsrapport er gyldige.

Hvis du skal købe eller sælge en villa, er der mulighed for at anvende den såkaldte huseftersynsordning.

Ordningen indebærer, at sælger bliver ansvarsfri for en række skjulte mangler ved ejendommen, hvis sælger sørger for, at der udarbejdes tilstandsrapport og elinstallationsrapport og samtidig tilbyder køber at betale halvdelen af præmien på ejerskifteforsikringen.

Som modstykke hertil har køber netop mulighed for at tegne en ejerskifteforsikring, der dækker de områder, som sælger opnår ansvarsfrihed for. Ordningen indebærer derfor store fordele for både køber og sælger og anvendes næsten altid i forbindelse med villahandler.

Er tilstandsrapport og elinstallationsrapport gyldige?

Både som køber og sælger skal du dog være opmærksom på, at både tilstandsrapport og elinstallationsrapport skal være gyldige på tidspunktet for købsaftalens indgåelse. Dette er en betingelse for at sælger opnår ansvarsfrihed, og for at køber får mulighed for at tegne ejerskifteforsikring på baggrund af rapporternes indhold.

En tilstandsrapport er gyldig i 6 måneder efter udarbejdelsen, mens en elinstallationsrapport er gyldig i 12 måneder efter udarbejdelsen.

Der er derfor god grund til at være opmærksom på rapporternes datering i forbindelse med køb af salg af villa, da ugyldige rapporter skaber problemer senere i handlens forløb.

Ved at sætte et advokatforbehold ind i købsaftalen, sikrer du dig en grundig gennemgang af handlen fra en specialiseret bolig advokat. Herunder om tilstandsrapport og elinstallationsrapport er gyldige.

Vil du vide mere om emnet, kontakt mig.

Du er altid velkommen til at henvende dig til os og få  en indledende drøftelse af din sag. Vi har stor erfaring i at analysere situationen og give dig råd om, hvad der er bedst at gøre.

    Ring 8.00 - 16.00
    +45 72 30 12 05
    Eller skriv til os 24/7
    mail@stormadvokatfirma.dk
    cross