Værd at vide før, under og efter køb af sommerhus

7. april 2020
2 minutters læsetid
advokat køb sommerhus

Hvis I går med overvejelsen om at købe et sommerhus, er der flere ting I med fordel kan være opmærksomme på både før, under og efter købet.

Før købet

I forbindelse med jeres overvejelse om hvilket sommerhus I ønsker at købe, er det ofte relevant at fastsætte de kriterier I ønsker at sommerhuset skal opfylde.

– Skal det have placering tæt på vandet eller tæt på bebyggelse – eller begge dele?
– Hvor meget og af hvor mange skal sommerhuset benyttes?
– Skal sommerhuset ligge i et særligt turistpræget område med henblik på udlejning til gæster?
– Skal sommerhuset ligge i et område med mange faciliteter i nærområdet, eller skal det være i et område med fred og ro?
– Og hvad med standen på huset; skal det være nyistandsat eller renoveret, eller ønsker I selv at renovere og sætte jeres eget præg på huset?

Det er blot nogle af de ting, I med fordel kan overveje, og eventuelt drøfte sammen med eksempelvis en ejendomsmægler, så I kan finde det sommerhus, der opfylder jeres behov bedst.

Når I har fundet det sommerhus I ønsker at købe, og er blevet enig med sælger om de enkelte vilkår, herunder pris, overtagelsesdag, m.v., anbefaler vi altid at I får indsat et advokatforbehold i købsaftalen, inden I underskriver. På den måde sikrer I jer, at I har mulighed for at få en advokat til at gennemgå og godkende alle handlens dokumenter, således I kommer trygt igennem handlen.

Ved gennemgang af købsaftalen og de øvrige dokumenter til handlen sikrer I jer, at I får rådgivning om tinglyste servitutter, forsikringsforhold, eventuel udlejningsaftale, huseftersynsordningen, m.v., således I bliver gjort opmærksomme på eventuelle begrænsninger og forpligtelser i jeres benyttelse af sommerhuset.

Efter købet

Når I overtager sommerhuset, skal I være opmærksomme på, at det har den stand og med det eventuelle løsøre, som var aftalt med sælger i købsaftalen.

Ønsker I at leje sommerhuset ud i én eller flere perioder af året, skal I undersøge, om der er særlige regler for udlejning af det konkrete sommerhus? I skal også være opmærksomme på de eventuelle skattemæssige konsekvenser ved udlejning og dermed ekstra indtægt i form af leje.

Har I fundet sommerhuset? Kontakt os allerede nu på telefon 72 30 12 05 for en tryg og sikker handel.

Vil du vide mere om emnet, kontakt mig.

Du er altid velkommen til at henvende dig til os og få  en indledende drøftelse af din sag. Vi har stor erfaring i at analysere situationen og give dig råd om, hvad der er bedst at gøre.

    Ring 8.00 - 16.00
    +45 72 30 12 05
    Eller skriv til os 24/7
    mail@stormadvokatfirma.dk
    cross