Værd at vide før, under og efter køb af sommerhus

7. april 2020
2 minutters læsetid
advokat køb sommerhus

Hvis I går med overvejelsen om at købe et sommerhus, er der flere ting I med fordel kan være opmærksomme på både før, under og efter købet.

Før købet

I forbindelse med jeres overvejelse om hvilket sommerhus I ønsker at købe, er det ofte relevant at fastsætte de kriterier I ønsker at sommerhuset skal opfylde.

– Skal det have placering tæt på vandet eller tæt på bebyggelse – eller begge dele?
– Hvor meget og af hvor mange skal sommerhuset benyttes?
– Skal sommerhuset ligge i et særligt turistpræget område med henblik på udlejning til gæster?
– Skal sommerhuset ligge i et område med mange faciliteter i nærområdet, eller skal det være i et område med fred og ro?
– Og hvad med standen på huset; skal det være nyistandsat eller renoveret, eller ønsker I selv at renovere og sætte jeres eget præg på huset?

Det er blot nogle af de ting, I med fordel kan overveje, og eventuelt drøfte sammen med eksempelvis en ejendomsmægler, så I kan finde det sommerhus, der opfylder jeres behov bedst.

Når I har fundet det sommerhus I ønsker at købe, og er blevet enig med sælger om de enkelte vilkår, herunder pris, overtagelsesdag, m.v., anbefaler vi altid at I får indsat et advokatforbehold i købsaftalen, inden I underskriver. På den måde sikrer I jer, at I har mulighed for at få en advokat til at gennemgå og godkende alle handlens dokumenter, således I kommer trygt igennem handlen.

Ved gennemgang af købsaftalen og de øvrige dokumenter til handlen sikrer I jer, at I får rådgivning om tinglyste servitutter, forsikringsforhold, eventuel udlejningsaftale, huseftersynsordningen, m.v., således I bliver gjort opmærksomme på eventuelle begrænsninger og forpligtelser i jeres benyttelse af sommerhuset.

Efter købet

Når I overtager sommerhuset, skal I være opmærksomme på, at det har den stand og med det eventuelle løsøre, som var aftalt med sælger i købsaftalen.

Ønsker I at leje sommerhuset ud i én eller flere perioder af året, skal I undersøge, om der er særlige regler for udlejning af det konkrete sommerhus? I skal også være opmærksomme på de eventuelle skattemæssige konsekvenser ved udlejning og dermed ekstra indtægt i form af leje.

Har I fundet sommerhuset? Kontakt os allerede nu på telefon 72 30 12 05 for en tryg og sikker handel.

Vil du vide mere om emnet, kontakt mig.

  Ring 8.00 - 16.00
  +45 72 30 12 05
  Eller skriv til os 24/7
  mail@stormadvokatfirma.dk
  Copyright © 2023 STORM Advokatfirma P/S
  magnifiercross