Sommerhuskøb: Vær opmærksom på udlejningsaftalen

31. marts 2021
1 minuts læsetid

En udlejningsaftale har stor betydning for, hvornår du kan benytte dit nye sommerhus efter købet.

Det er gang i boligmarkedet i Danmark, og markedet for sommerhuse er ingen undtagelse.

Når du køber sommerhus, er der en række forhold, du bør være opmærksom på i forbindelse med handlen.

Udlejningsaftalen

Mange sommerhuse udlejes enten gennem bureau eller direkte gennem ejeren af sommerhuset. Den seneste tids grænselukninger i forbindelse med udbredelsen af corona har gjort det endnu mere populært at leje et sommerhus i Danmark. Det betyder, at mange sommerhuse allerede nu er booket langt ud i fremtiden.

Når du køber et sommerhus, skal du være særligt opmærksom på forholdene omkring udlejning. Som ny ejer er du ofte bundet af den lejeaftale, der er indgået med udlejningsbureauet, også i tiden efter din overtagelse af huset. Det vil variere fra aftale til aftale, hvilke muligheder, der er for at ændre eller opsige udlejningsaftalen.

En eventuel udlejningsaftale kan have stor betydning, da den kan gøre, at du ikke kan benytte dit sommerhus i de perioder, hvor det enten allerede er udlejet, eller hvor udlejningsaftalen kræver, at sommerhuset er til rådighed til udlejning.

Pris og overtagelsesdato

Det er derfor en god idé at spørge ind til forhold omkring udlejning allerede inden købsaftalen underskrives. Du kan tage dette med i dine betragtninger, når der forhandles med sælger omkring pris, overtagelsesdato, mv.

Vil du vide mere om emnet, kontakt mig.

  Ring 8.00 - 16.00
  +45 72 30 12 05
  Eller skriv til os 24/7
  mail@stormadvokatfirma.dk
  Copyright © 2023 STORM Advokatfirma P/S
  magnifiercross