Konkursbegæring af selskab

Konkursbegæring af selskab

Fortrolig drøftelse af din sag

Du kan ringe alle ugens dage direkte til advokat Rune Hyllested og få en fortrolig drøftelse af din sag.
+45 22 22 55 24
Alle ugens dage: 7.00 - 22.00
storm advokatfirma

Når andre begærer konkurs

For nogle er der allerede modtaget en begæring om konkurs fra en af dem, som virksomheden skylder penge. Det er det, vi kalder en fremmedbegæring. En fremmedbegæring bliver, ligesom hvis man selv indgiver en begæring, indleveret til skifteretten i den retskreds, hvor virksomheden har adresse.

Egenbegæring af konkurs

Hvis den fremtidige drift er håbløs, kan du også som virksomhedsejer selv indgive konkursbegæring, en såkaldt egenbegæring, hvor du anmoder skifteretten om at tage din virksomhed under konkursbehandling.

• Er virksomheden drevet i selskabsform, da er det selskabet, der tages under konkursbehandling.
• Hvis selskabet er drevet som eksempelvis enkeltmandsvirksomhed, da er det den fysiske person bag, der tages under konkursbehandling. I sidstnævnte situation er det centralt at være opmærksom på, hvorvidt den private bolig, bil osv. derved bliver en del af aktiverne i konkursboet.

Skifteret og konkursdekret

Fælles for de 2 nævnte konkursbegæringer er, at de skal indgives til skifteretten i den retskreds, hvor virksomheden har adresse.

Når der er afsagt konkursdekret, udpeges der en kurator, der herefter har til opgave at realisere de forskellige aktiver bedst muligt.

Seneste artikler om konkurs

Læs flere

Skal vi drøfte din sag?

Du er altid velkommen til at henvende dig til os og få  en indledende drøftelse af din sag. Vi har stor erfaring i at analysere situationen og give dig råd om, hvad der er bedst at gøre.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Rune Hyllested
Ring 8.00 - 16.00
+45 72 30 12 05
Eller skriv til os 24/7
mail@stormadvokatfirma.dk
Konkurs i virksomhed - Overblik over muligheder og regler
cross