Berlingske: Værdioptimeret konkursbo i udenlandsk søgelys

18. september 2017
2 minutters læsetid
Berlingske konkursbo i søgelys

Udenlandske investorer har kig på den konkursramte Tinghøjgaard i Himmerland, der siden konkursbegæringen har været drevet af kurator Rune Hyllested fra STORM Advokatfirma, skriver Berlingske Business.

Den 31. marts blev Tinghøjgaard og ejerne erklæret konkurs. Advokat (L) og administrerende partner i STORM Advokatfirma, Rune Hyllested blev udpeget til kurator. Siden da har arbejdet været i gang. Dels med selve konkursbehandlingen, men også med at værdioptimere bedriften, for at sikre flest mulige værdier til kreditorerne.

– Det er en stor og relativt kompleks konkurs. Siden konkursen har vi forsøgt at optimere bedriften, så den giver et højere afkast og er interessant for potentielle købere, siger kurator Rune Hyllested til Berlingske Business mandag.

Læs også: Landmand glad for køb af værdioptimeret konkursbo

Rune Hyllested har stor erfaring som kurator fra en række landbrugskonkurser i Jylland gennem de senere år og spiller en central rolle i behandling af Tinghøjgaard-konkursen, da han som kurator varetager driften af mælkefarmen og landbrugsjorden og disponerer over aktiver og passiver i konkursboerne, indtil ejendommene er solgt, skriver avisen.

Udlændinge interesseret i at købe
Tinghøjgaard er sat til salg for 172 mio. kr. af ejendomsmægler Evald Borup, Skørping. Ejendommene bliver solgt med besætning, foder til dyrene og maskiner til staldene. Og interessen for den værdioptimerede bedrift er stor.

– Vi har sendt 139 salgsopstillinger ud. Der er især interesse fra Danmark og Holland. I øjeblikket arbejder en privat kinesisk fond, der ønsker at investere kapital i dansk landbrug, på sagen. Jeg har givet repræsentanter for fonden en fremvisning. Kineserne har den opfattelse, at dansk landbrugsjord sammenlignet med mange andre steder i Europa er billig, siger ejendomsmægler Evald Borup til Berlingske Business.

Som kurator er det Rune Hyllesteds ansvar at varetage driften af konkursboernes ejendomme, indtil de er blevet solgt. Han har ansat en stab til at passe bedriften, mens en maskinstation har ansvaret for at passe jorden.

Vil du vide mere om emnet, kontakt mig.

Du er altid velkommen til at henvende dig til os og få  en indledende drøftelse af din sag. Vi har stor erfaring i at analysere situationen og give dig råd om, hvad der er bedst at gøre.

  Ring 8.00 - 16.00
  +45 72 30 12 05
  Eller skriv til os 24/7
  mail@stormadvokatfirma.dk
  Rune Hyllested
  Rune Hyllested
  Advokat (L), Partner, CEO
  cross