Medie: Det ser sort ud for svineproducenter

16. februar 2022
2 minutters læsetid
svineproducenter

De danske svineproducenter er presset fra alle sider og står netop nu i den perfekte storm. Ifølge Effektivt Landbrug opfordrer både formanden for Danske Svineproducenter og advokat Jens Axel Kruchov til, at svineproducenterne gør noget ved deres situation.

En historisk lav notering på svinekød kombineret med historisk høje udgifter betyder, at de danske svineproducenter har svært ved at tjene penge.

– Jeg må erkende, at det kan se sort ud. Alt er gået den forkerte vej. Bytteforholdet er gået den forkerte vej. Vi ser stigende renter, så der er ikke noget der ser positivt ud på nuværende tidspunkt, siger formanden for Danske Svineproducenter, Jeppe Bloch Nielsen til Effektivt Landbrug.

Sammen med advokat og partner i STORM Advokatfirma, Jens Axel Kruchov kommer han med en række opfordringer til svineproducenterne. Ifølge advokaten skal der reageres før det er for sent.

Han inddeler svineproducenterne i tre grupper. Der er de robuste, en midtergruppe, hvor det kan gå begge veje, og så dem der har det endog meget svært.

– De robuste er dem, hvor den nuværende situation er et bump på vejen. Ganske vist et stort bump, men de kan køre videre. Helt modsat er der dem, hvor det her desværre bliver det sidste skub ud over kanten. Så er der midtergruppen, som står ved en skillevej og skal finde ud af, hvilken vej de skal tage, siger Jens Axel Kruchov.

Læs hele artiklen hos Effektivt Landbrug og se hvilke anbefalinger svineformanden og advokaten kommer med.

Læs mere om manglende likviditet og trængte bedrifter

Vil du vide mere om emnet, kontakt mig.

Du er altid velkommen til at henvende dig til os og få  en indledende drøftelse af din sag. Vi har stor erfaring i at analysere situationen og give dig råd om, hvad der er bedst at gøre.

  Ring 8.00 - 16.00
  +45 72 30 12 05
  Eller skriv til os 24/7
  mail@stormadvokatfirma.dk
  Jens Axel Kruchov
  Jens Axel Kruchov
  Advokat, Partner
  cross