Er du håndværker og har du ikke fået løn?

23. juni 2022
2 minutters læsetid

Byggebranchen er i krise og mange håndværkervirksomheder oplever store vanskeligheder med at få de økonomiske ender til at nå sammen. Mange tømrere, murere og andre i byggeriet er kommet i klemme mellem de voldsomme prisstigninger og faste priser i kontrakterne.

Det kan i sidste ende få betydning for dig som medarbejder, hvis der ikke er penge til løn. Hvis du som ansat ikke har modtaget din løn til tiden, skal du reagere med det samme.

Hvis du ikke modtager din løn til tiden, kan du starte med at tjekke, om det skyldes generelle problemer med lønudbetalingen. Det kan du tjekke i de landsdækkende medier. Du kan også kontakte eventuelle kolleger for at finde ud af, om den manglende løn kan skyldes en forglemmelse eller måske en fejl i din bank.

Er der ikke generelle problemer med lønudbetalingen, bør du straks kontakte din arbejdsgiver. Bliver din løn ikke straks herefter udbetalt til dig, skal du straks kontakte din fagforening. Hvis du ikke er medlem af en fagforening, eller hvis din fagforening ikke kan hjælpe dig, kan du kontakte en advokat.

Få dækket manglende løn ved konkurs

I Danmark dækker Lønmodtagernes Garantifond krav på løn, som ikke er udbetalt fra arbejdsgiveren. Garantifonden dækker dog først dit lønkrav, hvis din arbejdsgiver er gået konkurs, og du som ansat ikke har forholdt dig passivt i forhold til at forsøge at få din løn udbetalt.

Det er derfor vigtigt, at der bliver sendt et påkrav til din arbejdsgiver med en opgørelse af dit totale lønkrav med varsel om, at lønnen skal udbetales inden 10 dage. Hvis ikke lønnen er modtaget efter påkravsfristen udløb, skal der indgives en konkursbegæring mod din arbejdsgiver.

Hvis din arbejdsgiver forsat ikke kan betale din løn (og virksomhedens andre regninger), bliver din arbejdsgiver erklæret konkurs. Herefter har du mulighed for, at ansøge Lønmodtagernes Garantifond om dækning af dit løntilgodehavende.

Læs vores udførlige guide ”Har du ikke fået løn? Få hjælp her”

Hvis du ikke har modtaget din løn, så kontakt os med det samme på telefon 7230 1205. Vi står klar til at hjælpe dig.

Vil du vide mere om emnet, kontakt mig.

Du er altid velkommen til at henvende dig til os og få  en indledende drøftelse af din sag. Vi har stor erfaring i at analysere situationen og give dig råd om, hvad der er bedst at gøre.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Ring 8.00 - 16.00
+45 72 30 12 05
Eller skriv til os 24/7
mail@stormadvokatfirma.dk
cross