Advokat til ægtepagt

Hvad koster en ægtepagt?

Når du henvender dig til os for at få oprettet en ægtepagt vil du på forhånd blive oplyst en estimeret pris på din ægtepagt, så du på forhånd ved, hvad prisen på ægtepagten vil blive.

Vi anbefaler altid at få rådgivning hos en familieadvokat, når du skal oprette en ægtepagt. Så sikrer du dig, at ægtepagten indeholder, præcist det du ønsker, og at den er oprettet korrekt og er gyldig, hvis du en dag får brug for den. 

Formgyldig ægtepagt

En ægtepagt skal underskrives personligt af begge ægtefæller og tinglyses i personbogen for at være gyldig.

I bør ikke selv begive jer ud i udarbejdelse af en ægtepagt uden rådgivning fra en advokat. Det skyldes, at der ikke er fuldstændig aftalefrihed ved oprettelsen af en ægtepagt, og I risikerer derfor at få lavet en ugyldig aftale.

Bortfalder ægtepagt ved skilsmisse?

Ægtefællernes formuefællesskab ophører ved skilsmisse, såfremt der ikke er oprettet en ægtepagt om særeje inden. Det betyder, at de aktiver, som parterne erhverver sig efter separation eller skilsmisse, ikke indgår i formuefællesskabet, og derfor skal disse ikke deles i tilfælde af skilsmisse.

Ægtepagt ved dødsfald

En ægtepagt kan, ligesom et testamente, bruges til at sikre hinanden i tilfælde af dødsfald. I kan f.eks. vælge, at den af jer, der lever længst, skal have særeje, når den anden går bort. Dermed indgår den længstlevendes formue ikke i delingen og i dødsboskiftet.

Lyt til vores podcasts

Lyt til flere

Gå på opdagelse i vores vidensunivers

Læs flere

Skal vi drøfte din sag?

Du er altid velkommen til at henvende dig til os og få  en indledende drøftelse af din sag. Vi har stor erfaring i at analysere situationen og give dig råd om, hvad der er bedst at gøre.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Jens Axel Kruchov
Ring 8.00 - 16.00
+45 72 30 12 05
Eller skriv til os 24/7
mail@stormadvokatfirma.dk
cross