Advokat til ægtepagt

En ægtepagt er en aftale indgået mellem jer som ægtefæller om hvilke dele af jeres formue, I ønsker delt ved en eventuel skilsmisse. Formue, som I aftaler, ikke skal indgå i delingen, tilhører jer som særeje. 

En ægtepagt sikre at hele eller dele af din formue ikke indgår i en eventuel bodeling ved skilsmisse eller separation. Er du eksempelvis ejer eller medejer af en virksomhed, kan det være en god ide at få oprettet en ægtepagt, så virksomheden ikke skal indgå i bodelingen. 

Hvad koster en ægtepagt? 

Når du henvender dig til os for at få oprettet en ægtepagt vil du på forhånd blive oplyst en estimeret pris på din ægtepagt, så du på forhånd ved, hvad prisen på ægtepagten vil blive.

Vi anbefaler altid at få rådgivning hos en familieadvokat, når du skal oprette en ægtepagt. Så sikrer du dig, at ægtepagten indeholder, præcist det du ønsker, og at den er oprettet korrekt og er gyldig, hvis du en dag får brug for den. 

Formgyldig ægtepagt

En ægtepagt skal underskrives personligt af begge ægtefæller og tinglyses i personbogen for at være gyldig.

I bør ikke selv begive jer ud i udarbejdelse af en ægtepagt uden rådgivning fra en advokat. Det skyldes, at der ikke er fuldstændig aftalefrihed ved oprettelsen af en ægtepagt, og I risikerer derfor at få lavet en ugyldig aftale.

Bortfalder ægtepagt ved skilsmisse?

Ægtefællernes formuefællesskab ophører ved skilsmisse, såfremt der ikke er oprettet en ægtepagt om særeje inden. Det betyder, at de aktiver, som parterne erhverver sig efter seperation eller skilsmisse, ikke indgår i formuefællesskabet, og derfor skal disse ikke deles i tilfælde af skilsmisse.

Ægtepagt ved dødsfald

En ægtepagt kan, ligesom et testamente, bruges til at sikre hinanden i tilfælde af dødsfald. I kan f.eks. vælge, at den af jer, der lever længst, skal have særeje, når den anden går bort. Dermed indgår den længstlevendes formue ikke i delingen og i dødsboskiftet.

Ønsker du at drøfte en sag?

Det er altid uforpligtende at henvende sig til os og få foretaget en indledende drøftelse af din sag. Vi har stor erfaring i at analysere situationen og give dig råd om, hvad der er bedst at gøre.

  Jens Axel Kruchov
  Ring 8.00 - 16.00
  +45 72 30 12 05
  Eller skriv til os 24/7
  mail@stormadvokatfirma.dk
  Jens Axel Kruchov
  Advokat, Partner
  Copyright © 2023 STORM Advokatfirma P/S
  magnifiercross