Derfor har I brug for et testamente, når I er gift og ingen børn har

13. april 2021
2 minutters læsetid
testamente ingen børn

Hvis I vil have indflydelse på, hvad der skal ske med arven efter jer, når I begge er gået bort og ingen børn har, så skal I have oprettet et testamente.

Når I er gift og ingen af jer har børn, så arver den af jer, som bliver længstlevende, alt efter den førstafdøde. Hvis den længstlevende ved sin død fortsat ikke efterlader sig børn og heller ikke har indgået nyt ægteskab, skal dødsboet ved længstlevendes død deles med halvdelen til hver jeres arvinger; det vil sige jeres forældre, søskende, nevøer og niecer. Er der ved længstlevendes død kun arvinger efter den ene af jer, så arver de det hele i stedet.

Hvis den længstlevende af jer derimod efterlader sig børn ved sin død eller har giftet sig på ny, så vil den førstafdødes slægt som udgangspunkt ikke arve noget ved længstlevendes død, hvis ikke der er truffet særskilt bestemmelse herom i et testamente.

Hvad ønsker I, der skal ske med arven efter jer?

Hvis I vil være sikre på, at arven efter jer fordeles med halvdelen til hver jeres slægt, så vil det alligevel være en fordel at oprette et testamente, som tager højde herfor. Udgangspunktet er nemlig, at hvis ikke I har oprettet et fælles testamente herom, så kan den af jer, som bliver længstlevende selv oprette et testamente efter førstafdødes død og dermed afskære arven til førstafdødes arvinger. På samme måde vil førstafdødes arvinger blive afskåret arven, hvis den længstlevende får barn efter førstafdødes død eller indgår nyt ægteskab efter førstafdødes død.

Hvis I derimod ikke ønsker, at boet efter længstlevendes død skal fordeles med halvdelen til hver jeres slægt, kan I oprette et testamente, hvori I kan bestemme, hvordan arven efter jer skal fordeles i sidste ende efter længstlevendes død. Det kan eksempelvis være, at I ønsker, at arven skal tilgå nogle helt bestemte personer, eller hvis I ønsker, at hele eller blot en del af arven skal gå til en eller flere bestemte velgørende organisationer.

Særligt i sidste situation, hvor det er et ønske, at en del af arven skal tilgå en eller flere bestemte velgørende organisationer, er der mulighed for også at spare betalingen af bo- og tillægsboafgifterne for de øvrige arvinger. Læs mere om det i artiklen Støt en velgørende organisation og få mere ud af arven til dine arvinger

Kontakt os, hvis I ønsker at få oprettet et testamente eller blot ønsker at vide mere om, hvad der gælder i lige præcis jeres situation. Vi udarbejder gerne et testamente i samarbejde med jer efter jeres specifikke ønsker.

Vil du vide mere om emnet, kontakt mig.

Du er altid velkommen til at henvende dig til os og få  en indledende drøftelse af din sag. Vi har stor erfaring i at analysere situationen og give dig råd om, hvad der er bedst at gøre.

    Ring 8.00 - 16.00
    +45 72 30 12 05
    Eller skriv til os 24/7
    mail@stormadvokatfirma.dk
    cross