Generationsskifte: De bløde værdier er vigtige

22. oktober 2018
3 minutters læsetid

Da familien Mejnertsen stod over for et generationsskifte af familievirksomheden, undersøgte man mulighederne hos forskellige eksterne rådgivere. Familien havde stort fokus på de bløde værdier, og valgte derfor STORM Advokatfirma til at gennemføre generationsskiftet.

Vi befinder os i den nordvestlige del af Sjælland, lidt nord for Svebølle. Her har familien Mejnertsen drevet landbrug gennem generationer. Siden har man etableret en mølle, er begyndt at forædle råvarerne og sælge dem via egen webshop, gårdbutik og gennem forhandlere.

Et generationsskifte bør gennemføres i god tid. Og den tid var nu kommet for Anne og Niels Mejnertsen. De var klar til at få gennemført et skifte til næste generation.

– Det er egentlig mærkeligt, for som menneske, og specielt som selvstændig, er man jo gearet til, at udvikle. Jeg har været så heldig, at jeg har fået lov til at udvikle hele mit liv. Jeg har altid sagt, at jeg er god til at bygge skibe, og når først skibene er søstærke, så gider jeg egentlig slet ikke at sejle med dem. Jeg været heldig, at jeg hele livet igennem har haft nogen, der har været rigtig dygtige til at sejle med skibe, og så har jeg været rigtig god til at bygge nogle nye skibe og sætte i søen. Det er det, jeg har fået lov til, i vores generationsskifte i Mejnerts, da vi har haft nogle børn som synes, at det vi har rodet rundt med hele livet, har været rigtig interessant. Så er det en stor glæde, at kunne få lov til at videregive det til sine egne børn, siger Niels Mejnertsen.

Fokus på bløde værdier

I det generationsskifte familien skulle igennem, var det vigtigt at der var fokus på de bløde værdier i familien.

– Oftest fokuserer man egentlig på papirarbejdet, og det økonomiske omkring det. Men for os betød de bløde værdier, altså det menneskelige i at overgå fra en generation til en anden, at det vægtede vi højest. Derfor undersøgte vi, hvem der kunne hjælpe os med at komme i dybden. Både på de bløde værdier, men også nogle personer som kunne se helheden i, at få samlet et generationsskifte, hvor vi både har det økonomiske på plads, men specielt også det menneskelige og de bløde værdier, siger Peter Mejnertsen.

Familiens sondering efter professionel hjælp til generationsskiftet endte med, at den valgte STORM Advokatfirma, hvor advokat og partner Jens Axel Kruchov har mere end 30 års erfaring med netop generationsskifte.

 

– Vi vil da klart anbefale Jens og STORM Advokatfirma. Der må altid være tvister, når der skal laves et generationsskifte, men hvis man griber det professionelt an, og bruger nogle folk, som sidder med det til hverdag, så bliver det bare meget nemmere som familie, at gå ind og tage de her problematikker, og få dem op, siger Kasper Mejnertsen.

Et generationsskifte gennemføres ikke natten over. Hele virksomheden og ikke mindst familiens forhold skal gås efter i sømmene, for at sikre det gode generationsskifte.

– For Mejnerts var det vigtigt, at vi var komfortable og glade for hele processen, og finde det flow, man skal have når man skal igennem de kritiske spørgsmål også. I den forbindelse har vi haft rigtig stor glæde af, at have med STORM Advokatfirma at gøre. Det blev taget i det rigtige tempo, men også handlekraftigt, så vi kom igennem de ting, der skulle ske. STORM får de varmeste anbefalinger herfra, siger Peter Mejnertsen.

 

Han suppleres af Niels:

– Vi har haft et fantastisk godt samarbejde, og vi har kunnet gøre det på en lynhurtig tid. De har været gode til at komme og holde møder med os, vi har kunnet holde vores egne familiemøder, vi har holdt vores gårdrådsmøder, og vi var deroppe og skrive under til sidst. Og det har bare spillet.

Mejnerts Mølle A/S er nu sikkert ført videre til næste generation Mejnertsen.

Du kan læse mere om STORM Advokatfirmas ”Det Gode Generationsskifte” her

Er din virksomhed klar til næste generation? Kontakt os i dag på telefon 72 30 12 05 og hør om mulighederne for generationsskifte.

Vil du vide mere om emnet, kontakt mig.

Du er altid velkommen til at henvende dig til os og få  en indledende drøftelse af din sag. Vi har stor erfaring i at analysere situationen og give dig råd om, hvad der er bedst at gøre.

  Ring 8.00 - 16.00
  +45 72 30 12 05
  Eller skriv til os 24/7
  mail@stormadvokatfirma.dk
  Jens Axel Kruchov
  Jens Axel Kruchov
  Advokat, Partner
  cross