Hvordan er du dækket ved snetrykskader?

4. januar 2024
1 minuts læsetid
Hvordan er du dækket ved snetrykskader?

Denne vinter har allerede budt på sne i store mængder og der har været de første sager om bygningskollaps på grund af snetrykskader.

De fleste landmænd har en landbrugsforsikring, der også som udgangspunkt dækker for skader på grund af snetryk.

Der er dog en væsentlig indskrænkning i den forventede forsikringsdækning, idet der i standardforbeholdene for snetryk kan være et generelt forbehold for dækning, hvis bygningskollapset kan skyldes andet end selve snetrykket.

Dette kan eksempelvis være tæring af bærende konstruktioner eller generelt manglende bygnings vedligeholdelse.

Landmanden har bevisbyrden

I sådanne tilfælde, hvor der er flere årsager til et bygningskollaps, er det domstolspraksis, at det er landmanden som forsikringstager, der juridisk har bevisbyrden for, at bygningskollapset udelukkende kan tilskrives et snetryk.

Denne bevisbyrde er vanskelig at løfte, hvis den pågældende bygning er af ældre dato.

Hvis man som bygningsejer udlejer en produktionsbygning eller en stald og denne bygning kollapser, vil der være behov for en kvalificeret dialog med lejeren, hvor der også vil være behov for advokatbistand.

Det gode råd er, at man jævnligt tjekker sine forsikrede bygninger og får dem bragt i en stand, hvor man har den forsikringsdækning, man forventer.

Vil du vide mere om emnet, kontakt mig.

Du er altid velkommen til at henvende dig til os og få  en indledende drøftelse af din sag. Vi har stor erfaring i at analysere situationen og give dig råd om, hvad der er bedst at gøre.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Ring 8.00 - 16.00
+45 72 30 12 05
Eller skriv til os 24/7
mail@stormadvokatfirma.dk
Jens Axel Kruchov
Jens Axel Kruchov
Advokat, Partner
cross