Regeringsgrundlag giver nye muligheder for generationsskifte

15. december 2022
1 minuts læsetid
generationsskifte

Regeringen vil nedsætte bo- og gaveafgiften ved generationsskifte af erhvervsvirksomheder fra 15 pct. til 10 pct. ifølge regeringsgrundlaget ”Ansvar for Danmark”.

Her hvor den nye flertalsregering lægger fra kaj og står til søs med dens regeringsgrundlag, er der nogle elementer, der fortjener særlig opmærksomhed.

Jeg bemærker især de varslede regler om nedsættelse af bo- og gaveafgiften ved generationsskifter af erhvervsvirksomheder.

I regeringsgrundlaget ”Ansvar for Danmark” står følgende:

Regeringen vil herudover sanere erhvervsstøtten for 2 mia. kr. Heraf anvendes ½ mia. kr. til at nedsætte bo- og gaveafgiften ved generationsskifte af erhvervsvirksomheder fra 15 pct. til 10 pct., og ½ mia. kr. anvendes til at skabe en ny model for værdiansættelse. Endvidere anvendes 1 mia. kr. bl.a.
til et F&U-fradrag.

Effekten af dette er åbenbar, men også særdeles relevant, hvis der endnu ikke foreligger en ny ejendomsvurdering, idet der så – som udgangspunkt – kan ske overdragelse til de regler, der fremgår af værdiansættelsescirkulæret fra 1982.

Det vil være god virksomhedspleje at få ajourført eventuelle planer om generationsskifte, idet der sandsynligvis lige nu er specielt gunstige vilkår for en afgiftsreduceret overdragelse til næste genera-tion.

Tag fat i mig, hvis du ønsker at drøfte betydningen af regeringens forslag eller har spørgsmål til et forestående generationsskifte.

Vil du vide mere om emnet, kontakt mig.

Du er altid velkommen til at henvende dig til os og få  en indledende drøftelse af din sag. Vi har stor erfaring i at analysere situationen og give dig råd om, hvad der er bedst at gøre.

  Ring 8.00 - 16.00
  +45 72 30 12 05
  Eller skriv til os 24/7
  mail@stormadvokatfirma.dk
  Jens Axel Kruchov
  Jens Axel Kruchov
  Advokat, Partner
  cross