To fynske godser indgår interessant samarbejde

8. august 2017
2 minutters læsetid
Effektivt Landbrug: Artikel om godser indgår samarbejde

Egeskov og Ravnholt godser har etableret et nyt og fremtidssikret driftsfællesskab om deres planteproduktion. STORM Advokatfirma har bistået parterne med at designe den nye enhed og få de juridiske aftaler på plads.

To af de helt store og veldrevne, fynske godser er gået sammen i et driftsfællesskab, skriver avisen Effektivt Landbrug.

Det er henholdsvis Egeskov Gods ejet af Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille og Ravnholt Gods ejet af Christian Sehestedt Juul, der står bag det nye samarbejde, der har fået navnet Agro-Alliancen.

Agro-Alliancen er et driftsfællesskab, hvor de to ejere hver især har det fulde ejerskab over sine jorde, og hvor Agro-Alliancen til enhver tid er forpligtiget til at dyrke og drive planteproduktion på de arealer, ejerne kommer med, skriver Effektivt Landbrug.

– Christian Sehestedt Juul og jeg har nu lært hinanden at kende rigtigt godt, og i perioden frem til dannelsen af Agro-Alliancen her pr. 1. august i år har vi, der ikke tidligere har haft specielt meget med hinanden at gøre, opnået et tillidsfuldt venskab og en stor faglig respekt, som for mig har været meget vigtigt, siger Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille til avisen.


Fakta om de to godser:

Ravnholt Gods’ samlede areal er på 2.430 hektar. Heraf drives de 1.300 hektar i det nye selskab.

Egeskov Gods’ samlede landbrugsareal er på 1.143 hektar. Heraf drives 810 hektar i Agro-Alliancen.

Kilde: Effektivt Landbrug


Ledelsen af driftsselskabet består af de to ejere samt Bo Jensen som daglig leder. Det er planen at trække et eksternt medlem ind i driftsselskabets styrelse, men stadig med den klausul i beslutningsretten, at de to ejere begge skal stå bag enhver vigtig beslutning.

Hos STORM Advokatfirma har advokat og partner, Jens Axel Kruchov bistået de to godsejere med at designe det nye samarbejde og få de juridiske aftaler på plads.

– Det er vigtigt, at man i denne situation får vendt alle sten, så der ikke siden hen opstår problemer. Det har været en god proces med de to godsejere og vi er endt med en konstruktion, der passer perfekt til deres behov, siger Jens Axel Kruchov.

Du kan læse mere om STORM Advokatfirmas anbefalinger til selskabskonstruktioner og samarbejdsformer inden for landbrug her og så er du altid velkommen til at kontakte os, hvis du har behov for rådgivning.

Vil du vide mere om emnet, kontakt mig.

Du er altid velkommen til at henvende dig til os og få  en indledende drøftelse af din sag. Vi har stor erfaring i at analysere situationen og give dig råd om, hvad der er bedst at gøre.

  Ring 8.00 - 16.00
  +45 72 30 12 05
  Eller skriv til os 24/7
  mail@stormadvokatfirma.dk
  Jens Axel Kruchov
  Jens Axel Kruchov
  Advokat, Partner
  cross