Coronakrisen har sit tag i Danmark, som langsomt er ved åbne igen. I takt med at vi åbner igen, vil mange erhvervsdrivende have behov for at se på grundlaget for deres virksomhed og på de rammer, som den skal drives under i fremtiden.
En række virksomheder ser ind i en fremtid, hvor det vil være nødvendigt at slippe af med en tyngende gæld.
Her kan det være relevant at se på mulighederne for at lave en rekonstruktion eller opnå en akkord, således at virksomheden kan leve videre. Det kan også være relevant at lade sunde dele af virksomheden leve videre. Konkurslovens regler om rekonstruktion nævner dette, som en helt legitim måde at lave en rekonstruktion på.
Inden man overvejer en rekonstruktion eller akkord er der en række forhold, som typisk skal belyses. Det kan være:
• Er virksomheden tynget af gæld og hvad er årsagen her til?
• Er det realistisk at virksomheden kan overleve, hvis hele gælden skal serviceres?
• Er der forhold i markedet, som bør påvirke dit valg om evt. rekonstruktion eller akkord?
• Er det muligt at tilpasse virksomheden, så den kan videreføres?
• Bør man kontakte enkelte og væsentlige kreditorer og samarbejdspartnere?
Når man påtænker en rekonstruktion eller en akkord er det væsentligt at sikre, at kreditorernes rimelige interesser tilgodeses. I modsat fald kan det ende med, at man ifalder ansvar eller at dispositioner efterfølgende kan omstødes.
Det er derfor væsentligt at søge rådgivning i tide, d. v. s. inden man overdrager virksomhedens aktiver eller lignende i en situation, hvor virksomheden er i krise.
Vi står klar til at rådgive om mulige løsninger, hvis din virksomhed er i vanskeligheder. Ofte vil det være relevant at overveje, om reglerne om rekonstruktion eller akkord kan være mulig løsning på din virksomheds udfordringer.
Du er altid velkommen til at henvende dig til os og få en indledende drøftelse af din sag. Vi har stor erfaring i at analysere situationen og give dig råd om, hvad der er bedst at gøre.