Ny kendelse betyder millionregning til landbruget

7. august 2017
1 minuts læsetid
DR: Millionregning på vej til danske landmænd

Det er dyrt at drive landbrug og snart bliver det endnu dyrere. For en millionregning er på vej til danske landbrug, skriver DR P4 Nordjylland mandag.

Mange landmænd har i årevis lånt penge mod, at bankerne fik pant i rettighederne til den arealstøtte, landmændene forventer at få i fremtiden.

Det har hidtil været registreret i Landbrugs- og Fiskeristyrelsen mod et gebyr på 575 kroner, men en afgørelse fra landsretten siger, at panten nu skal tinglyses.

– Det er en ekstraomkostning, som vil ramme dansk landbrug samlet set med 40 til 100 millioner kroner, siger advokat og partner Jens Axel Kruchov fra STORM Advokatfirma, der har speciale i landbrugsret til DR.

Vestre Landsret slår i en afgørelse fra den 7. juli slår fast, at det register, som Landbrugs- og Fiskeristyrelsen har oprettet, ikke sikrer bankerne godt nok. Et register som Kammeradvokaten ellers har vurderet levede op til reglerne, skriver DR P4 Nordjylland.

– Det er noget, som rammer dansk landbrug unødigt, mener Jens Axel Kruchov til radioen.

Typisk vil det koste et landbrug 12-15.000 kroner at skulle tinglyse panten, hvilket vil være endnu en sten på vejen for landmændene.

– Omkostninger er ikke noget, som landbrugene har brug for lige nu, hvor de har brug for at konsolidere sig. Så det er ikke den bedste nyhed, som rammer lige nu, siger Jens Axel Kruchov til DR.

Vil du vide mere om kendelsen og konsekvenserne, tag da endelig kontakt til advokat og partner Jens Axel Kruchov.

Kendelsen har også store konsekvenser for bl.a. bankerne. Det kan du læse mere om her.

Læs hele artiklen hos DR

Vil du vide mere om emnet, kontakt mig.

Du er altid velkommen til at henvende dig til os og få  en indledende drøftelse af din sag. Vi har stor erfaring i at analysere situationen og give dig råd om, hvad der er bedst at gøre.

  Ring 8.00 - 16.00
  +45 72 30 12 05
  Eller skriv til os 24/7
  mail@stormadvokatfirma.dk
  Jens Axel Kruchov
  Jens Axel Kruchov
  Advokat, Partner
  cross