Har du brug for hjælp i forbindelse med en sag om overvåget samvær, så tøv ikke med at kontakte en af vores specialiserede familieadvokater.
Både Familieretshuset og Familieretten kan i forbindelse med en samværsafgørelse fastsætte vilkår om, at samværet er overvåget.
Overvåget samvær betyder, at samværsforælderens samvær med barnet bliver gennemført, hvor der er en professionel børnesagkyndig til stede. Den børnesagkyndige sikrer, at rammerne for samværet bliver overholdt, og hvor den børnesagkyndige samtidig beskriver forløbet af samværet til brug for vurdering af omfanget af det fremadrettede samvær efter afslutning af det overvågede samvær.
Afhængigt af, om det er Familieretshuset eller Familieretten, der træffer en afgørelse om overvåget samvær, vil det i afgørelsen stå begrundet, hvorfor der er sat vilkår om, at samværet er overvåget, ligesom det vil fremgå, hvad rammerne er for afvikling af samværet.
Familieretshuset vil i forbindelse med opstart af det overvågede samvær indkalde både bopæls- og samværsforælderen til en samtale med den børnesagkyndige, som skal forklare, hvordan samværet skal foregå. Både forældre og barn vil derudover forud for opstarten af samværet blive vist det lokale, hvor samværet skal være for at sikre trygheden for barnet.
Ved forsamtalen får samværsforælderen også mulighed for at stille eventuelle spørgsmål til den børnesagkyndige.
Du er altid velkommen til at henvende dig til os og få en indledende drøftelse af din sag. Vi har stor erfaring i at analysere situationen og give dig råd om, hvad der er bedst at gøre.