mail@stormadvokatfirma.dk | 72 30 12 05 | Vi har åbent man-tors 8-16, fre 8-15

størrelse erhvervsevnetab

Erhvervsevnetab: Vurdering ændret fra 45 til 70 %

En afgørelse om størrelsen på et erhvervsevnetab kan have store økonomiske konsekvenser. Derfor kan det være en god idé at få professionel hjælp til at klage over afgørelsen.

I sommeren 2016 var en af vores klienter ude for en arbejdsskade, som både gav ham fysiske og psykiske gener.

Klienten havde selv varetaget sagen frem til efteråret 2018, hvor han kontaktede os, fordi han ikke længere kunne overskue den.

Klientens økonomiske situation var på daværende tidspunkt særdeles dårlig, og mulighederne for hastebehandling ved arbejdsskademyndighederne blev derfor drøftet.

Afgørelse ikke som håbet

Det resulterede i, at der allerede i februar 2019 kom en afgørelse om erhvervsevnetabet. Desværre var denne ikke som håbet.

Arbejdsskademyndighederne vurderede således, at klienten havde et samlet erhvervsevnetab på 70 %, men at kun 45 % heraf skyldtes arbejdsskaden.

– Jeg anbefalede hurtigt klienten, at vi klagede over afgørelsen. Fradraget fra arbejdsskademyndighedernes side var efter min opfattelse helt forkert, siger advokatfuldmægtig Katrine Nedergaard Paaske.

Sagen genvurderet

Efter en genvurdering af sagen meddelte arbejdsskademyndighederne heldigvis, at de var enige i, at der ikke burde ske et fradrag i erstatningen. Det betød, at klienten nu var berettiget til knap 6.000 kr. mere om måneden i erstatning.

– Det er altid glædeligt at få medhold i en klage. I den konkrete sag havde det dog meget stor betydning for min klient, fordi han var havnet i alvorlige økonomiske problemer på grund af arbejdsskaden, og havde hårdt brug for pengene, siger Katrine Nedergaard Paaske.

I nogle tilfælde kan en velformuleret klage betyde, at man undgår markant forlængelse af sagsbehandlingstiden og en ændret afgørelse efter kort tid.