Kærlig og social ansvarlighed i Aalborg Øst

16. februar 2018
3 minutters læsetid

En række virksomheder i det østlige Aalborg er gået sammen om et CSR-projekt kaldet Cool East. Projektet skal skabe stolthed over Aalborg Øst og er samtidig et sponsorat af ishockeyklubben Aalborg Pirates. 

Vi er ude i den del af Aalborg, hvor Limfjordens vintervind napper godt i kinderne og man skutter sig lidt, samtidig med at man ranker ryggen, velvidende at der herude stadig er en vigtig del af Aalborgs DNA, det der har skabt byen. Industri i den traditionelle forstand, med store og stolte produktionsvirksomheder og Aalborg Havn som det store omdrejningspunkt.

Bydelen hedder Aalborg Øst. Her bor lige så mange mennesker, som der gør i en mellemstor kommune. Ca. 48.000 mennesker bor der i den østlige del af Aalborg. Det er dem, Cool East handler om.

Cool East har ca. tre år på bagen, og var ved sin fødsel et særsyn. En række toneangivende virksomheder gik sammen om at sponsorere den professionelle ishockeyklub Aalborg Pirates, men ikke på traditionel vis. I stedet blev det netop Cool East, som er sponsoratet, men samtidig også et CSR-projekt.

– Vi vil med vores sponsorat, gerne have noget retur, siger Ole Brøndum, der er formand for Cool East og Salgs- og marketingschef i Aalborg Havn A/S.

Derfor er det Aalborg Pirates opgave, at være den praktiske dynamo, når der eksempelvis arrangeres anderledes skoledag for over 300 børn på en af bydelens tre skoler eller gratis koncert for tusindvis af børn i Gigantium.

CSR (Corporate Social Responsibility) går, kort sagt, ud på at virksomheder udviser ansvarlighed for det miljø og det nærområde, man har sine aktiviteter i. Det kan gøres på en række forskellige måder. For virksomhederne i Aalborg Øst er det altså med Cool East.

Kærlighed til Aalborg Øst

Cool East skal skabe stolthed over at bo i Aalborg Øst for den enkelte borger, og skabe samhørighed i et samfund, som til tider skal kæmpe med et lidt flosset ry. De seneste år er der dog sket voldsomme forandringer for bydelen og her spiller Cool East også en rolle.

– Aalborg Øst er et spændende sted at bo og arbejde og et erhvervsområde i vækst. Det vil vi gerne være med til at vise, men også gerne løfte bydelen endnu mere og give noget tilbage til den, siger formanden.

Cool East har mødt stor opbakning i lokalområdet og blandt politikerne, ligesom der har været god interesse fra medierne.

Hos STORM Advokatfirma har CSR en stor betydning i både strategi og vision for virksomheden. Derfor var det oplagt at blive en del af Cool East, hvor man kan være med til at udvikle nærområdet, samtidig med at man støtter de lokale ishockey-helte.

– Vi er en aktiv del af det omkringliggende samfund og tager vores ansvar alvorligt. Det er vigtigt for os at tegne et sponsorat, hvor vi kan være med til at gøre en forskel, men hvor vi også får noget tilbage, siger CEO i STORM Advokatfirma, Rune Hyllested.

For Aalborg Havn handler CSR også om cool business. I stigende grad bliver CSR nemlig en del af tjeklisten, når der handles og indgås aftaler.

– Vi er i gang med at blive certificeret i CSR, fordi det en vigtig del af vores strategi, siger Ole Brøndum.

9400 – Stigsborg Havnefront

Og det der med virksomhedernes sociale ansvar, er ikke bare noget man siger hos Aalborg Havn. Det næste projekt er allerede i støbeskeen. 9400 – Stigsborg Havnefront, hedder det og skal huse en ny bydel, der skal være en Smart City og også have elementer af Cool East, hvor en idrætsklub skal være dynamoen.

– Det er vigtigt for os, at vi er synlige der hvor vi er, og hvor vi var engang, at vi bevarer historien og fortællingen om Aalborgs maritime miljø, siger Ole Brøndum.

Han henviser i samme ombæring til foreningen Aalborg Waterfront, der har netop den funktion, der hvor der i dag bl.a. er Musikkens Hus, Utzon Center og Nordkraft, men hvor der tidligere var industri.

Og Cool East? Der er nye tiltag på vej. Og der er også mere samarbejde på vej mellem Cool East, Aalborg Waterfront og 9400 – Stigsborg Havnefront, så der også bygges broer mellem lokalsamfundene.

– Vi arbejder på Cool East 2.0, hvor vi gerne vil spille endnu mere sammen med skolerne, daginstitutionerne og de kulturelle tilbud i Aalborg Øst, siger Ole Brøndum og tilføjer, at der er plads til flere i gruppen af virksomheder bag sponsor-CSR-projektet.

Virksomhederne bag Cool East er Aalborg Havn, Aalborg Portland, Himmerland Boligforening, Thomsen & Fals, Hustømrerne, Artic Import, Aalborg Stevedore Company, A. Enggaard A/S og STORM Advokatfirma.

Vil du vide mere om emnet, kontakt mig.

Du er altid velkommen til at henvende dig til os og få  en indledende drøftelse af din sag. Vi har stor erfaring i at analysere situationen og give dig råd om, hvad der er bedst at gøre.

    Ring 8.00 - 16.00
    +45 72 30 12 05
    Eller skriv til os 24/7
    mail@stormadvokatfirma.dk
    cross