Behandling i udlandet: Kan du få erstatning?

28. oktober 2019
2 minutters læsetid
behandling udlandet erstatning

Har du fået behandling i udlandet, skal du være opmærksom på, at reglerne for erstatning for fejlbehandling er anderledes end ved behandling i det danske sundhedsvæsen.

Det bliver mere og mere populært at fravælge behandling i Danmark og i stedet købe sundhedsydelser i udlandet særligt på grund af økonomiske besparelser. Det kan eksempelvis være operationer, tandlægebehandling, kræftbehandling, skønhedskirurgi eller fysioterapi.

Skade efter behandling i udlandet

Hvordan er du stillet, hvis du påføres en behandlingsskade i udlandet?

Hvis du påføres skade i forbindelse med behandling i udlandet, har du stadig ret til at blive behandlet for komplikationerne i Danmark. Du har derimod som udgangspunkt ikke krav på erstatning fra Patienterstatningen, som du ellers ville have haft, hvis behandlingsskaden i stedet opstod som følge af behandling foretaget i Danmark.

Patienterstatningen dækker nemlig som udgangspunkt alene behandlingsskader sket i Danmark. Dog dækker Patienterstatningen skader påført ved behandling i udlandet, hvis selve behandlingen sker efter henvisning fra det danske sundhedsvæsen. Omvendt betyder dette, at du ikke har krav på erstatning via ordningen igennem Patienterstatningen, hvis du på eget initiativ har søgt behandlingen i udlandet, eller hvis skaden sker i forbindelse med behandling på en ferie.

Du skal være opmærksom på, at ovenstående også gælder, selvom behandlingen ikke tilbydes i Danmark, og at du netop derfor har besluttet at få foretaget behandlingen i udlandet.

Erstatningsreglerne i behandlingslandet gælder

Hvis du påføres en skade som følge af behandling i udlandet og denne behandling ikke er sket efter henvisning fra det danske sundhedsvæsen, er det i stedet erstatningsreglerne i dét land, hvor behandlingen er foretaget, som gælder.

Det er derfor vigtigt grundigt at overveje, om du vil have behandlingen i Danmark eller udlandet, da du netop risikerer ikke at være erstatningsberettiget, hvis du bliver påført en form for skade ved den pågældende behandling uden for Danmarks grænser.

Er du i tvivl om, hvorvidt du er blevet påført en behandlingsskade, er du velkommen til at kontakte os på telefon 72 30 12 05 for en gratis og uforpligtende drøftelse af din sag.

Vil du vide mere om emnet, kontakt mig.

Du er altid velkommen til at henvende dig til os og få  en indledende drøftelse af din sag. Vi har stor erfaring i at analysere situationen og give dig råd om, hvad der er bedst at gøre.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Ring 8.00 - 16.00
+45 72 30 12 05
Eller skriv til os 24/7
mail@stormadvokatfirma.dk
cross