mail@stormadvokatfirma.dk | 72 30 12 05 | Vi har åbent man-tors 8-16, fre 8-15

Brexit-kaos kan ramme mange eksportvirksomheder

Brexit-kaos kan ramme mange eksportvirksomheder

Når Storbritannien træder ud af EU kan der opstå kaos ved grænserne ind til landet. Kaos, der også kan ramme de virksomheder, der ikke har handel med Storbritannien, advarer STORM Advokatfirma.

Danske virksomheder bør ikke sidde på hænderne og vente på udfaldet af Brexit-forhandlingerne, før de agerer i forhold til at sikre den fortsatte eksport til Storbritannien efter briternes udtrædelse af EU.

Med stor kendskab til både den danske og engelske lovgivning er STORM Advokatfirma klar til at hjælpe virksomhederne med at sikre sig bedst muligt over for konsekvenserne af Brexit.

Disse virksomheder støder ofte på udfordringer som eksempelvis at måtte flytte dele af sin produktion til det pågældende land, produkter der må trækkes hjem fordi licenserne pludselig ikke længere er gyldige, og noget så lavpraktisk som containere, der strander i havne.

– Det samme kan nemt blive virkelighed for danske virksomheder, når Storbritannien træder ud af EU, og der ikke er en frihandelsaftale på plads.

Og det er ikke kun de virksomheder, der eksporterer til Storbritannien, der kan blive ramt.

– Der kan nemt opstå kaos ved grænserne i de første måneder efter Storbritannien har forladt EU. Det betyder, at containere og lastbiler strander ved grænsen, fragtkapaciteten bliver mindre og dermed kan det også ramme virksomheder, der ikke eksporterer til Storbritannien, men eksempelvis Tyskland.

STORM Advokatfirma tilbyder eksportvirksomheder rådgivning om konsekvenserne af Brexit, men også hvordan de med specialudviklet Brexit-klausuler i kontrakterne sikrer sig bedst muligt mod følgerne af Storbritanniens udtrædelse af EU.

– Mange virksomheder tror fejlagtigt at de er garderet mod Brexit i deres nuværende kontrakter, men det oplever vi ikke er tilfældet. I mange situationer kan en force majeure-klausul end ikke hjælpe og virksomhedernes ret til kompensationer er allerede begrænset, siger Iain B. Taylor og fortsætter:

– Virksomhederne risikerer ikke kun økonomiske tab, men også at tabe masser af dyrebar tid på at finde løsninger, der ikke eksisterer.

STORM Advokatfirmas løsning er et såkaldt ”Brexit health check”, hvor virksomhedens kontrakter gennemgås og løsninger til at minimere ubehagelige konsekvenser af Brexit præsenteres.

Kontakt os allerede i dag på telefon 72 30 12 05, hvis vi skal lave et sundhedstjek af din virksomheds kontrakter.