mail@stormadvokatfirma.dk | 72 30 12 05 | Vi har åbent man-tors 8-16, fre 8-15

erstatning skade ferie

Hvis uheldet er ude i sommerferien

Har du styr på hvad der sker, hvis uheldet er ude på kør-selv-ferien?

Når først bilen er pakket og turen går sydpå, er det de færreste, der overvejer, hvad der sker, hvis man bliver involveret i en trafikulykke og pådrager sig en personskade.

En sædvanlig kaskoforsikring medfører ret til vejhjælp i udlandet gennem SOS, hvis forsikringen er tegnet igennem et dansk forsikringsselskab, som er medlem af Rødt Kort ordningen.

Hvis den anden part er skyld i ulykken

Hvis ulykken er sket i et EU-medlemsland, Norge, Island eller Liechtenstein er det muligt at kontakte DFIM (Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring), hvorefter sagen kan behandles via et dansk forsikringsselskab. DFIM kan oplyse, hvem der repræsenterer det udenlandske ansvarsforsikringsselskab i Danmark.

Det kan dog alligevel være kompliceret, da det er retsreglerne i det land, hvor ulykken sker, der er gældende i forholdet mellem dig og den anden part i ulykken. Hvis du har været involveret i en ulykke i udlandet er det væsentligt at sikre dokumentation for ulykken samt kontaktoplysninger på de involverede parter, herunder forsikringsoplysninger, navn og adresse på den anden part og eventuelle vidner samt registreringsnummer på bilen, fortæller advokat Charlotte Christensen fra STORM Advokatfirma i Aalborg.

Du bør tillige sørge for, at ulykken meldes til det lokale politi og sikre, at der bliver optaget en politirapport, som kan bruges som dokumentation for det skete. Du bør også sørge for at søge læge straks, da det er meget vigtigt at få dokumenteret de skader du har pådraget dig i forbindelse med ulykken.

Hvis du bliver påkørt af et udenlandsk køretøj i Danmark

Hvis ulykken sker i Danmark, men den anden part er fører af et udenlandsk indregistreret køretøj, vil DFIM kunne oplyse, hvilket dansk forsikringsselskab der repræsenterer det udenlandske forsikringsselskab.

Hvis det udenlandske selskab ikke har en dansk repræsentant, vil DFIM selv behandle sagen. Det er dog væsentligt at sørge for at anmelde ulykken til dit eget forsikringssekslab, hvis du har en kaskoforsikring på bilen. DFIM behandler desuden ulykker, hvor du er blevet påkørt af et ukendt eller uforsikret køretøj. I disse tilfælde er det særligt vigtigt at sikre dokumentation for ulykken i form af vidner, billedmateriale og lægelige oplysninger.

For mere information kontakt: