mail@stormadvokatfirma.dk | 72 30 12 05 | Vi har åbent man-tors 8-16, fre 8-15

STORM Advokatfirma bistår “Gutterne på Kutterne” med vandtæt juridisk setup

STORM Advokatfirma bistår “Gutterne på Kutterne” med vandtæt juridisk setup

Optimismen er tilbage hos fiskerne på Thorup Strand.

Priserne på de landede fisk har det bedre, men nyheden, som bringer de helt store smil frem hos de lokale fiskere, er en helt anden. For første gang i 15 år blev der navngivet en ny båd.

Til jer som ikke kender dagsprisen på en nybygget kystfiskerbåd, har den en værdi af næsten 7 mio. kr.

Netop prisen på de nybyggede både og de nødvendige fiskekvoter har gjort det vanskeligt for nye, unge fiskere at komme i gang som fisker. Men i Thorupstrand har de tænkt nye tanker og idéer.

Med juridisk hjælp fra bl.a. STORM Advokatfirma v. advokat (L) Erik Braad er det lykkes at opbygge et komplet forsyningsnetværk, hvor hele forsyningskæden er på plads.

  • Fiskekvoter: Den enkelte fisker kan leje kvoterne hos den juridiske enhed, kooperativet Thorupstrand Kystfiskerlaug. Thorupstrand Kystfiskerlaug er en organisation med det almennyttige formål at fremtidssikre fiskeri fra åben strand i Danmark. Dermed får kystfiskerlejet Thorupstrand adgang til fælles fangstrettigheder i havet. Kystfiskerlauget beskytter kvoterne imod at blive gjort til genstand for individuel spekulation og omsætning.
  • Fiskerbåde: Sammen med fiskekvoterne får den nystartede fisker også adgang til nybygning og reparation af fiskerbåde gennem forening Han Herred Havbåde. Som et helt nyt tiltag får fiskeren mulighed for at lease båden direkte igennem Han Herred Havbåde. Kapitalkravet bliver dermed noget nemmere at overskue, når både kvoter og båd kan lejes/leases. Selve foreningen er skabt med støtte fra bl.a. A.P. Møller Fonden, Realdania, Nordeafonden, Villumfonden, Vækstforum Nordjylland og Jammerbugt Kommune.
  • Afsætning: Efter hårdt arbejde på havet bliver fiskene landet på Thorupstrand. Nogle få fisk bliver solgt direkte i den lille fiskebutik på stranden, men langt de fleste fisk bliver klargjort på den lokale fiskefabrik. Her er der på forhånd lavet aftale med Coop Danmark, som via deres butikker kan tilbyde friskfanget fisk fra Thorupstrand direkte i køledisken.

Som ny håbefuld fisker er det blevet væsentligt nemmere at følge drømmen om at blive selvstændig fisker, da tidligere adgangsbarriere nu ikke længere er til stede.

Ønsker du mere information om ovenstående konstellation kan du kontakte advokat (L) Erik Braad, tlf. 44 22 31 70 el. ebr@stormadvokatfirma.dk

Læs også:

Indslag TV2 Nord: http://www.tv2nord.dk/artikel/foerste-traekutter-i-15-aar-doebes-paa-slette-strand

Kvoter: http://thorupstrandkystfiskerlaug.dk/

Både: http://www.havbaade.dk

Fiskehandler: http://www.thorupstrandfisk.dk/