mail@stormadvokatfirma.dk | 72 30 12 05 | Vi har åbent man-tors 8-16, fre 8-15

STORM Advokatfirma lancerer onlineportal til omdannelse af IVS-selskaber

STORM Advokatfirma lancerer onlineportal til omdannelse af IVS-selskaber

Folketinget har netop vedtaget at alle iværksætterselskaber skal omdannes til anpartsselskaber. Derfor har STORM Advokatfirma lanceret onlineportalen omdanivs.dk, hvor iværksætterselskaberne nemt kan sætte gang i omdannelsen med det samme.

STORM Advokatfirma har gjort det nemt at få sit iværksætterselskab (IVS) omdannet til et anpartsselskab (ApS) med onlineportalen omdanivs.dk. Her får man både advokat- og revisorbistand til sin omdannelse.

Virksomhedsejerne har nu to år til at få omdannet deres IVS’er, inden tvangsopløsningen truer.

En succes med mørk side

Selskabsformen IVS blev skabt med det formål at styrke iværksætteriet ved at gøre det nemt og billigt at stifte sit eget selskab med begrænset ansvar. Med aktuelt 40.000 iværksætterselskaber, har selskabsformen vist sig populær.

Erhvervsstyrelsens ”Analyse af iværksætterselskaber” viser imidlertid en mørkere side af succesen. Selskabsformen har medført en væsentligt forhøjet risiko for svig, ligesom skatte- og afgiftsrestancer er næsten dobbelt så høje som for enkeltmandsvirksomheder.

Derfor er der nu sat stop for etablering af nye IVS’er. Samtidig skal alle eksisterende IVS’er senest i 2021 være omdannet til ApS’er.

STORM Advokatfirma har i den forbindelse lanceret omdanivs.dk, som gør det nemt, hurtigt og billigt at få omdannet sit IVS til ApS.

Det er mange tusinde virksomhedsejere, der nu skal igennem denne omdannelse af deres selskaber. Folketinget har, sammen med lovændringen, også besluttet at nedsætte kapitalkravet til ApS, så det lyder på 40.000 kroner.

Billigere at oprette kapitalselskab

Det er dermed blevet billigere at oprette et kapitalselskab med begrænset hæftelse til brug for de iværksættere, som har fravalgt at drive deres virksomhed i en personlig virksomhedsform, eksempelvis som enkeltmandsvirksomhed eller i et interessentskab.

I praksis vil et ApS ofte stille iværksætteren bedre. Dels er IVS’et forbundet med en meget lav kapitalevne som kan skræmme handelspartnere, dels kan IVS’erne i mange tilfælde have svært ved at tiltrække potentielle investorer og nye medejere.

På den økonomiske side betyder den tvungne henlæggelse til reserverne i et IVS, at selskabsformen i virkeligheden ikke er billigere i længden. Reelt bliver der blot givet en øget likviditet ved opstartsfasen, fordi selskabskapitalen bliver indbetalt gradvist.

Kan ende i tvangsopløsning

Hvis et IVS ikke bliver omdannet til et anpartsselskab inden for den toårige overgangsperiode, vil Erhvervsstyrelsen kunne fastsætte en frist til omdannelsen. En manglende overholdelse af fristen vil givetvis kunne resultere i tvangsopløsning.

Start omdannelsen af dit IVS allerede nu på omdanivs.dk eller du kan kontakte os på telefon 72 30 12 05 hvis du har brug for hjælp til at omdanne dit IVS, eller til at træffe den rigtige beslutning om selskabsformen til opstart af netop din iværksættervirksomhed.