Tilkendt erstatning for blodprop efter vaccination for COVID-19

31. maj 2021
2 minutters læsetid
erstatning for blodprop efter vaccination

Patienterstatningen har nu truffet den første afgørelse erstatning for blodprop efter vaccination til en patient, som efter at være blevet vaccineret med AstraZeneca-vaccinen har fået blodpropper og er blevet ramt af bivirkningssyndromet VITT.

Patienterstatningen har i den forbindelse truffet afgørelse om, at der er tale om bivirkninger, som kun forekommer i sjældne tilfælde, og patienten er derfor berettiget til erstatning.

Patienten fik vaccinen fra AstraZeneca i marts 2021 i forbindelse med sit arbejde. I de efterfølgende dage fik patienten svær hovedpine, og fik derefter både blodprop i leveren og i hjernen. Det kunne herefter konstateres, at patienten var blevet ramt af bivirkningssyndromet VITT, som også er blevet konstateret i flere tilfælde, hvor patienter er blevet vaccineret med vacciner fra både AstraZeneca og Johnson & Johnson.

Patienterstatningen har anerkendt patientens bivirkninger som en patientskade, da dannelsen af blodpropper med overvejende sandsynlighed er relateret til vaccinen fra AstraZeneca. Da patienten har væsentlige gener efter vaccinen og da bivirkninger i form af blodpropper både må anses at være sjældne og alvorlige, opfyldes kravene til anerkendelse af patientskaden.

Også en arbejdsskade

Da patienten modtog vaccinen i forbindelse med sit arbejde, er der også tale om en arbejdsskade. Sagen verserer derfor nu ved både Arbejdsmarkedets Erhvervssikring og Patienterstatningen, og der afventes nu yderligere afgørelser om erstatning fra begge steder.

Hvis du i forbindelse med vaccination for COVID-19 oplever bivirkninger, er det vigtigt at overveje, om det skal anmeldes til Patienterstatningen.

Vi anbefaler, at du kontakter en advokat med speciale inden for personskader for at få en vurdering af, om du kan være berettiget til erstatning eller godtgørelse.

Vil du vide mere om emnet, kontakt mig.

Du er altid velkommen til at henvende dig til os og få  en indledende drøftelse af din sag. Vi har stor erfaring i at analysere situationen og give dig råd om, hvad der er bedst at gøre.

    Ring 8.00 - 16.00
    +45 72 30 12 05
    Eller skriv til os 24/7
    mail@stormadvokatfirma.dk
    cross