Forsikringsselskab ville ikke dække skade, selvom manden endte i koma efter trafikulykke

2. februar 2022
2 minutters læsetid
forsikringsselskab ikke dække skade

En parkeret bil kan godt være skyld i en trafikulykke. I denne sag endte vores klient i koma efter at have påkørt en parkeret bil. Efter klage til bilens ansvarsforsikringsselskab, får klienten erstatning.

I foråret 2020 var en af vores klienter ude for en trafikulykke på sin cykel, da han pludselig påkørte en bil, som holdt parkeret i vejsiden.

Hans skade var så voldsom, at han efterfølgende kom i kunstig koma, og var sygemeldt i en længere periode. Heldigvis blev hans tilstand gradvist bedre, og det lykkedes ham at genoptage sit arbejde i starten af 2021.

Ansvarsforsikringsselskabet på bilen ville ikke dække skaden. Selskabet mente ikke, at bilen var omfattet af reglerne i færdselsloven, fordi den havde holdt parkeret. Derudover mente man ikke, at bilisten havde gjort noget forkert.

Klient klagede forgæves

Klienten forsøgte selv at klage over afslaget, men forsikringsselskabet fastholdt, at man ikke ville dække skaderne.

Klienten kontaktede os, fordi han gerne ville vide, om det var rigtigt, at forsikringsselskabet ikke skulle dække skaden. Efter en kort drøftelse besluttede vi, at hjælpe ham med at lave en ny klage til selskabet. Selvom en bil er parkeret, kan den godt være omfattet af reglerne i færdselsloven. Det er en fordel, fordi det giver mulighed for at få erstatning, uanset hvem der har været skyld i skaden.

Vi udarbejdede en klage til selskabet, hvor vi argumenterede for, at bilen var omfattet af reglerne i færdselsloven, og at skaden i øvrigt skyldes, at den bilist, som klienten havde påkørt, ikke havde tændt havariblinket og opstillet advarselstrekant.

Selskabet ændrede herefter sin afgørelse og anerkendte nu erstatningsansvaret for ulykken. Det betyder, at der nu skal tages stilling til, hvor meget klienten skal have i erstatning.

Selvom vores klient endnu ikke har fået noget erstatning, så er det en sejr, at selskabet, efter klientens forgæves forsøg på at klage, nu har anerkendt erstatningsansvaret og er ved at tage stilling til, hvor meget klienten skal have i erstatning.

Vil du vide mere om emnet, kontakt mig.

Du er altid velkommen til at henvende dig til os og få  en indledende drøftelse af din sag. Vi har stor erfaring i at analysere situationen og give dig råd om, hvad der er bedst at gøre.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Ring 8.00 - 16.00
+45 72 30 12 05
Eller skriv til os 24/7
mail@stormadvokatfirma.dk
cross