mail@stormadvokatfirma.dk | 72 30 12 05 | Vi har åbent man-tors 8-16, fre 8-15

    Skriv dit telefonnummer og tryk på telefonrøret, så kontakter vi dig.

    [wpseo_breadcrumb]

    Persondata (GDPR)

    GDPR handler om persondatabeskyttelse, dvs. hvordan man beskytter oplysninger, som handler om fysiske personer. Fysiske personer er ”rigtige mennesker” modsat ”juridiske personer” som f.eks. et aktieselskab eller en offentlig myndighed. 

    GDPR persondataforordning og dansk databeskyttelse

    Reguleringen af persondata i Danmark består dels af EU-regler, dels af danske nationale regler. 

    Reguleringen af persondata forkortes ofte GDPR efter den nye EU forordning om persondatabeskyttelse - General Data Protection Regulation. 

    Den 25. maj 2018 trådte EU’s databeskyttelsesforordning i kraft – i folkemunde ofte kaldet persondataforordningen eller den nye persondataforordning. Samtidigt blev der vedtaget en dansk lov - den såkaldte databeskyttelseslov, til implementering af de danske regler. 

    De nye regler betød, at de tidligere regler dermed blev ophævet. Eksempelvis er det vigtigt at være opmærksom på, at persondataloven er en nu ophævet dansk lov, som gennemførte det tidligere databeskyttelsesdirektiv fra 1995. Der findes derfor ingen ”persondatalov 2018” fordi persondataloven blev ophævet af og erstattet med databeskyttelsesloven i 2018.

    Det er vigtigt at være opmærksom på, at man søger vejledning i de korrekte og nugældende persondataregler. Du kan finde de nye regler fra 2018 her.

    Vil du ringes op?

      Skriv dit telefonnummer og tryk på telefonrøret, så kontakter vi dig.