mail@stormadvokatfirma.dk | 72 30 12 05 | Vi har åbent man-tors 8-16, fre 8-15
STORM > Skilsmisse og børn > Børnebidrag
STORM > Skilsmisse og børn > Børnebidrag
Skriv dit telefonnummer og tryk på telefonrøret, så kontakter vi dig.

Står du ved en skillevej?

Få en vurdering af din sag. Udfyld formularen nedenfor, så kontakter en af vores advokater dig om din sag.


Børnebidrag

Er du endt i en situation, hvor det er aktuelt at tale om børnebidrag, kan det måske virke uoverskueligt, at skulle tage stilling til. En erfaren familieadvokat kan hjælpe dig med at få den helt rigtige aftale.

Som forældre har I pligt at forsørge jeres barn. Børnebidrag skal betales, hvis I som forældre ikke bor sammen og den forælder, der ikke har barnet boende, ikke opfylder sin forsørgelsespligt.

I kan som forældre selv indgå aftale om børnebidrag. Kan I ikke blive enige er det statsforvaltningen der træffer afgørelse om børnebidraget. Inden det kommer så vidt, kan en advokat hjælpe med at få en aftale i stand, som begge parter er tilfredse med.

Hvornår skal der betales børnebidrag?

Som udgangspunkt antages det, at samværsforælderen opfylder sin forsørgelsespligt, hvis barnet opholder sig ca. lige meget hos begge forældre. Det er derfor sædvanligt at der ikke fastsættes børnebidrag, hvis forældrene har aftalt en samværsordning, hvor barnet opholder sig 6 eller 7 dage hos samværsforælderen i løbet af 14 dage. Opholder barnet sig derimod kun 5 dage ud af 14 dage hos samværsforælderen er det udgangspunktet, at der skal betales børnebidrag.

Det er derudover afgørende om begge forældre afholder de daglige udgifter til forsørgelse af bar-net. Det er derfor muligt at statsforvaltningen efter en konkret vurdering når frem til, at forsørgelsespligten er opfyldt, selvom barnet opholder sig mindre end 6 dage ud af 14 dage hos samværsforælderen.

Børnebidragets størrelse

Størrelsen af børnebidrag afhænger af, hvor meget den der skal betale tjener. Derimod fastsættes bidraget uafhængigt af indkomsten hos den forælder, der modtager børnebidraget.

Børnebidrag fastsættes som minimum til et beløb svarende til normalbidraget. Normalbidragets størrelse reguleres hvert år. Du kan få den aktuelle størrelse hos Familieretshuset.

Vil du ringes op?

Skriv dit telefonnummer og tryk på telefonrøret, så kontakter vi dig.


Eller brug nedenstående formular:

Står du ved en skillevej?

Få en vurdering af din sag. Udfyld formularen nedenfor, så kontakter en af vores advokater dig om din sag.