Har to ulykkesforsikringer: Fik erstatning fra begge

12. januar 2022
2 minutters læsetid
to ulykkesforsikringer

Det er vigtigt at få meldt din skade til alle dine forsikringer, viser denne sag, hvor vores klient ikke var klar over, at han har to ulykkesforsikringer.

I august 2018 var en af vores klienter ude for en ulykke i forbindelse med en sejltur rundt i Danmark. Han skulle ind i køjen for at sove og vred rundt på knæet.

I foråret 2020 henvendte han sig til os for at få hjælp til anmeldelse skaden til sin ulykkesforsikring.

I første omgang skulle det klarlægges, hvor han var forsikret. Det viste sig, at han havde to ulykkesforsikringer, og skaden blev derfor anmeldt begge steder.

Fordi sagen ikke tidligere havde været anmeldt skulle der indhentes en masse oplysninger inden det varige mén kunne vurderes. Herefter blev der udarbejdet en funktionsattest.

I første omgang mente det ene af de to ulykkesforsikringsselskaber ikke, at der var tale om et varigt mén på mindst 5 procent.

Besluttede at klage over afgørelse

Vi var ikke enig i den vurdering, og i samråd med klienten besluttede vi derfor at klage.

Selskabet forelagde sagen for sin lægekonsulent på ny og vurderede nu, at der var tale om et varigt mén på 5 procent.

Efterfølgende vurderede det andet ulykkesforsikringsselskab også, at der var tale om et varigt mén på 5 procent.

Sagen endte med at klienten fik en samlet erstatning på 50.000 kroner. Den er et rigtig godt eksempel på, at det kan være en god idé at få hjælp til at undersøge, hvor man er forsikret. I dette tilfælde var klienten slet ikke klar over, at han havde mere end én ulykkesforsikring.

Samtidigt viser sagen også, at det nogle gange godt kan betale sig at klage. Vi anbefaler derfor altid, at du rådfører dig med en specialist, når du får en vurdering af dit varige mén.

Vil du vide mere om emnet, kontakt mig.

Du er altid velkommen til at henvende dig til os og få  en indledende drøftelse af din sag. Vi har stor erfaring i at analysere situationen og give dig råd om, hvad der er bedst at gøre.

  Ring 8.00 - 16.00
  +45 72 30 12 05
  Eller skriv til os 24/7
  mail@stormadvokatfirma.dk
  shapol n. enggaard
  Shapol N. Enggaard
  Advokat, Partner
  cross