mail@stormadvokatfirma.dk | 72 30 12 05 | Vi har åbent man-tors 8-16, fre 8-15

Tvangsauktioner

OBS! Der er på nuværende tidspunkt ingen aktive tvangsauktioner.

Køb på tvangsauktion

Køb af hus på tvangsauktion kan være muligheden for at gøre en god handel. Køb på tvangsauktion er på en række punkter anderledes end køb i fri handel. Hos STORM Advokatfirma har vi både stor erfaring i at gennemføre tvangsauktioner og i at købe ejendomme på tvangsauktion.

Som køber af et hus på tvangsauktion er der en række forhold, som man skal være opmærksom på. Først og fremmest køber man ejendommen ”som beset” eller ”som der er og forefindes”. Dette stiller særlige krav til de overvejelser man som køber bør gøre sig. Bl.a. er der ikke tilstandsrapport, når en ejendom sælges på tvangsauktion. Der er heller ikke nogen fortrydelsesret, når man køber bolig eller sommerhus på tvangsauktion.

Uanset om det er en tvangsauktion over en bolig, et sommerhus eller en erhvervsejendom udfærdiges der en salgsopstilling. Salgsopstillingen er det grundlag, som tvangsauktionen gennemføres på og den rummer bl.a. oplysninger om den gæld, som der er i ejendommen. Den indeholder også oplysning om de krav, man som køber skal betale ud over budsummen, kaldet størstebeløbet. Byder man 1 mio. kr. for ejendommen og er størstebeløbet 50.000 kr. skal man som køber således af med 1.050.000 kr. Dog er der i en række tilfælde muligt at slippe med at betale lavere beløb end det angivne størstebeløb.

Selve auktionen foregår ved et møde i fogedretten, hvor det er fogedretten som udbyder ejendommen til salg. Bliver man køber på tvangsauktion skal man være opmærksom på, at der skal stilles sikkerhed. Typisk skal der på selve auktionsmødet betales en lille sikkerhed på typisk kr. 10.000. Denne sikkerhed skal suppleres af en stor sikkerhed, som skal betales inden for en uge. Man skal ligeledes være opmærksom på, at man ofte ikke har krav på at overtage restgælden på de lån, som man har budt ind i på auktionen.

Vil du læse mere detaljeret om overvejelser vedr. køb på tvangsauktion og forløbet af en tvangsauktion kan du læse vor guide her.

Kontakt vore advokater med speciale i tvangsauktioner, for at høre mere om, hvordan vi kan bistå med at finde den bedste løsning.

Book et møde om insolvens og rekonstruktion
Tag fat i os, så vi kan give dig vores kvalificerede anbefaling til en løsningsmodel, der skaber størst mulig værdi for dig, og samtidig begrænser tabene for de involverede parter.”

Læs mere om insolvens