Hvis du kommer til skade ved havearbejde eller gør-det-selv-arbejde, skal du eksempelvis hurtigst muligt søge lægehjælp.
Corona har givet flere af os lyst til havearbejde og opdatering af hjemmet med gør-det-selv arbejde. Det er desværre ikke ufarligt. En ny opgørelse fra Odense Universitetshospital viser, at særligt ulykker i forbindelse med gør-det-selv arbejde har været stigende i 2020.
Det er særligt mænd der kommer til skade, men ulykkerne rammer også kvinder, og det er derfor vigtigt at vide, hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude.
Hvis du er kommet til skade i forbindelse med arbejde i hjemmet, er det vigtigt at du søger lægehjælp hurtigst muligt – både så du kan få den korrekte behandling, men også for at du senere kan dokumentere skaderne.
Da rigtig mange ulykker i hjemmet sker uden for egen læges åbningstid, kan det være nødvendigt at ringe til vagtlægen eller tage på skadestuen. Uanset om du henvender dig til egen læge, vagtlægen eller skadestuen, er det vigtigt, at du sikrer dig, at ulykken bliver beskrevet korrekt, og at alle dine gener fremgår af journalen.
Hvis der i øvrigt kan være tvivl om, hvordan skaden er sket, er det en god idé, at tage billeder af skadestedet. Du kan også undersøge, om der er nogen i dit nærområde, som har set skaden.
Hvis du har tegnet en ulykkesforsikring, kan du få erstatning fra denne. Det er derfor vigtigt, at skaden bliver anmeldt.
Du har tre år til at anmelde skaden, men det er en god idé at anmelde skaden tidligere, fordi forsikringsselskabet først tager stilling til, om du har krav på erstatning, når skaden er anmeldt.
Hvis du har flere ulykkesforsikringer, skal du sørge for, at få skaden anmeldt til alle ulykkesforsikringsselskaberne, da du kan have krav på erstatning for dem alle.
Ulykkesforsikringen giver dig mulighed for at få to forskellige typer af erstatning.
Først og fremmest kan du få dækket dine udgifter til behandling. Det kan for eksempel være til kiropraktor eller fysioterapeut.
Hvis du vil være sikker på, at forsikringsselskabet dækker dine udgifter, kan du bede selskabet om at godkende betalingen af behandlingerne på forhånd. Selskabet dækker dog typisk lægehenviste og anerkendte behandlinger i 1 år efter ulykken, men der kan være variationer.
Hvis ulykken derudover medfører gener af mere varig karakter, har du også ret til godtgørelse for varigt mén. Det varige mén kan typisk vurderes et år efter ulykken, og du har som udgangspunkt kun krav på erstatning, hvis det varige mén er større end 5 procent.
Du er altid velkommen til at henvende dig til os og få en indledende drøftelse af din sag. Vi har stor erfaring i at analysere situationen og give dig råd om, hvad der er bedst at gøre.