mail@stormadvokatfirma.dk | 72 30 12 05 | Vi har åbent man-tors 8-16, fre 8-15

[wpseo_breadcrumb]

Særeje og fælleseje

Som ægtefæller bør man kende reglerne for deling af formue ved eventuel separation, skilsmisse eller i tilfælde af dødsfald. På den måde kan I sikrer, at begge parter bliver rimeligt stillet, ligesom I kan få klarhed over, hvordan I sikrer hinanden bedst muligt i tilfælde af dødsfald.

Hvad betyder fælleseje og særeje?

Når man er gift, er lovens udgangspunkt, at alt, hvad man som ægtefæller ejer på tidspunktet for ægteskabets indgåelse eller senere erhverver i delingsformuen, skal deles lige i tilfælde af skilsmisse eller separation. 

Delingsformuen, som skal indgå i bodelingen, kaldtes tidligere for fælleseje

Ved særeje gælder det derimod, at formuen ikke indgår i delingen i tilfælde af, at man går hvert til sit.

Visse personlige rettigheder indgår efter loven ikke i delingsformuen og skal ikke deles ved separation eller skilsmisse. Dette gælder f.eks. beløb modtaget som personskadeerstatning, som ikke indgår i en bodeling under forudsætning af, at beløbet er holdt adskilt fra øvrig formue og ikke er forbrugt.

Pensionsopsparinger indgår som udgangspunkt heller ikke i delingsformuen, medmindre der er tale om en ekstra opsparing, som er opsparet af midler fra delingsformuen. 

Hvis I ønsker at dele jeres pensionsordninger i tilfælde af separation eller skilsmisse, kan I lave en aftale herom. Dette skal ske ved oprettelse af en ægtepagt.

Vil du ringes op?

    Skriv dit telefonnummer og tryk på telefonrøret, så kontakter vi dig.


    Eller brug nedenstående formular:

    Har du brug for hjælp?

    Få en vurdering af din sag. Udfyld formularen nedenfor, så kontakter en af vores advokater dig om din sag.