mail@stormadvokatfirma.dk | 72 30 12 05 | Vi har åbent man-tors 8-16, fre 8-15

[wpseo_breadcrumb]

Samlivsophævelse uden ægteskab

Når man går fra hinanden, er der ofte en lang række praktiske spørgsmål, der presser på - også selvom man ikke har været gift.

Når man har boet sammen i flere år, har man typisk indrettet sig sammen på en måde, som man også ville have gjort, hvis man var ægtefæller. Det kan være, at I ejer et hus sammen; I kan have børn sammen, eller det kan være noget helt tredje.

Ved skilsmisse gælder der forskellige delingsregler, men når der er tale om en ophævelse af samliv, er man ikke underlagt de samme lovmæssige krav. Her gælder det i stedet som udgangspunkt, at man hver især beholder de ting, man hver især ejer - uanset hvor længe, man har levet sammen.

Gode råd når man går fra hinanden

Selvom området for samlivsophævelse ikke er reguleret af de samme regler, som gælder for ægtefæller, er der alligevel en række problemstillinger, man bør forholde sig til.

For det første skal man stilling til, hvad der skal ske med ens fælles aktiver - altså de ting, man ejer eller har investeret i sammen. Det kan f.eks. være hus og bil, såvel som andre ting i og omkring hjemmet. Typisk har disse spørgsmål et økonomisk islæt, og derfor har vi også samlet vores råd og vejledninger til, hvordan man skal forholde sig til økonomi ved ophævelse af samliv her.

En anden ting, man skal tage stilling til, er, om hvorvidt der er grundlag for, at den ene part skal kompenseres økonomisk af den andens formue. Dette er dog kun gældende i særlige situationer, som I kan læse mere om her.

Generelt er der mange ting at forholde sig til, når man går fra hinanden, og hos os står vi altid klar til at rådgive dig og yde den hjælp, du har brug for, når samlivet ophører.

Vil du ringes op?

    Skriv dit telefonnummer og tryk på telefonrøret, så kontakter vi dig.


    Eller brug nedenstående formular:

    Står du ved en skillevej?

    Få en vurdering af din sag. Udfyld formularen nedenfor, så kontakter en af vores advokater dig om din sag.